Varde

Varde

Foto: Destination Vesterhavet

Varde har de seneste år skiftet udseende og fremstår i dag som en blanding af moderne shoppingby med gågader, torve og indkøbscentre - og som den gamle købsstad i kraft af en omfattende byforskønnelse af midtbyen. Med ambition om at blive Danmarks førende kunstby.  

Ikke mindst på baggrund af store private donationer til skulpturer i byens hjerte samt etableringen af Varde Garten med blandt andet en imponerende kunsthave og et nænsomt restaureret restaurantmiljø. 

Varde Å løber gennem det gamle Varde Sommerland som lokale ildsjæle over en kort årrække har forvandlet til en rekreativ og naturskøn oplevelsespark med masser af naturkunst, shelters, træningsbaner, fredelige bænkepladser med udsigt over åen, træbroer og senest Kæmpernes Rige.

Overnatning

Ferie ved Vesterhavet betyder først og fremmest pragtfulde naturoplevelser tæt ved vandet. En uge eller to er hurtigt gået, og det er derfor en god ide at tænke over, hvordan man gerne vil bo, og dermed få mest muligt ud af ferien.

Aktiviteter i og omkring Varde

Der venter masser af sjove aktiviteter for de besøgende i Varde.

Spisesteder i og omkring Varde

Få inspiration til hvor du kan spise, under dit besøg i Varde.

Shopping i Varde

Varde har to sammenhængende gågader, et flot torv og i periferien af centrum finder du også masser af spændende butikker og supermarkeder.

Museum Frello

Museum Frello, Varde - en udstilling, hvor Otto Frellos forunderlige malerier vises sammen med et udvalg af museets mange genstande under overskrifte...

VARDE GARTEN

Oplevelser, god mad, hygge og kunst. VARDE GARTEN byder på kunsthave, kunstværket ”Himlen over Vesterhavet”, Æblehaven, hotel, kroen Von Lügenhals, overdækkede områder, selskabslokaler og er beliggende midt i Varde by. VARDE GARTEN er byens naturlige centrum for et aktivt byliv og er et m...

Varde Miniby

Varde Miniby er en miniatureudgave af det gamle Varde, som stort set helt er forsvundet, på grund af vardensernes uheldige omgang med åben ild i gammel tid. Håndværksmæssigt korrekt opført i størrelsesforhold 1:10, som byen så ud omkring år 1860.

Vardes gamle rådhus

Varde Rådhus på Torvet er tegnet af L. A. Winstrup og stod færdig i 1872. Den blev ting- og arresthus for Varde købstad, men rummede også byens kommunale forvaltning. Som følge af samfundsudviklingen blev pladsforholdene på rådhuset for trange. Fra 1917 var der kun politimyndighederne ti...

Lokale specialiteter

I Destination Vesterhavet har du mulighed for at besøge de mange special- og gårdbutikker. Her finder du blandt andet en bred vifte af specialiteter lavet på lokale råvarer. Velkommen til Vestjyllands spisekammer - Læs mere her  www.smagenafvest.dk .

Kunst & kunsthåndværk

Besøg de arbejdende værksteder og butikker.