Kvinde og barn har det sjovt i skoven

Karlsgårde Dag

Foto: Varde Kommune

Næste afholdelse: 10. september 2023 10.00-16.00.

Dans, sejl, hop, skyd, klatr din vej gennem skoven

Går I ad Hjertestien kan I være sikre på at få det hele med. Netop på Karlsgårde Dag er det en god idé at starte tidligt ud, så I ikke går glip af alle de spændende aktiviteter, som de lokale foreninger stiller op og giver smagsprøver på. Her kan I prøve kræfter med alt lige fra bueskydning, træklatring til bålhygge, Krolf, lerdueskydning og meget andet. Dagen igennem er der en skov af aktiviteter, som blot venter på at I kommer forbi og dufter, smager, hører og ser. Karlsgårde Dag er stablet på benene af en masse frivillige, som elsker og brænder for hver deres aktivitet. I kan frit gå rundt imellem aktiviteterne - adgangen er nemlig ganske gratis.

Rolandhytten

Du kender sikkert det med at ligge vandret til hverdag, men har du prøvet lodret? FDF Agerbæks træklatring udfordrer dig i trækronerne og byder indenfor til træklatring. I kan også krydse kanalen på tovbanen og få trænet overarmene. Undersøg søens smådyr- og kravl gennem en lup. Mange af naturens små venner er hårdt pressede og mangler steder at bo. Kom forbi og hør, hvordan du kan hjælpe med at give sommerfugle, vilde bier og andre insekter tag over hovedet. Rolandhytten er åben og her kan I nyde et stykke kage og en kop kaffe. På pladsen ved Rolandhytte er der mulighed for at børn og barnlige sjæle kan slå sig løs i Varde Y’s Men’s Club’s muntre køkken. Skal I have varmen kan I kigge forbi FDF Varde, som byder på bålhygge og sjove aktiviteter med spejderlege, elastiktræk og kæmpespil. Leg og sjov kan give sultne maver. Ved grødefanget mellem Rolandhytten og Tambours Have kan I stille sulten.

Karlsgårdeværket

Stik vejen forbi værket og se den permanente udstilling. Her kan I få en guidet tur rundt i værket, og hører de entusiastiske historiefortæller øse ud af deres kæmpe viden om værket. En helt særlig oplevelse og et besøg værd. Når den guidede tur er slut, kan I nyde forfriskninger udenfor i en hyggelig pavillion, som er opsat ved værket. Her udskænker Warwik Bryghus og hælder gerne historier om ølbrygning op i kruset.

Tambours have

Kom indenfor i den blomstrende Tambours have, hvor du kan lave din egen blomsterdekoration i en kop af de smukke blomster i haven. Tambours Haves Venner hjælper dig gerne med gode råd og fif til opbygningen af dekorationen. Caféen i haven har åbent, og her kan I nyde lidt at spise, lækre kager, kaffe, te, øl, vand og is. Varde Omegns Biavlerforening står klar til at fortælle om biavl, og giver smagsprøver på den lækre honning. Kender du Krolf, ridderspil, vikingespil, stigegolf eller bowls? DGI Senioridræt giver dig kamp til stregen, og måske lidt sved på panden. Husk også at se Minimurerne som bygger minihuse. Minibyrådet fortæller om verdens ældste historisk korrekte miniby. I kan også møde repræsentanter fra ClubSyd og få en snak om regional-tv i din landsdel, og hvordan du kan bakke op om ClubSyd, der er TV SYDs støtteforening.

Den runde plads

Igen i år vil Sig Rytterklub tilbyde kæphesteaktivitet i spring, dressur og ponygames. Det giver god motion og sjovt samvær med andre kæphesteryttere. Du kan også få en lille ridetur på en af ponyerne, der er med. I vaskeægte Vild Med Dans-stil kan du komme og lære en kort koreografi/dans. Her kan alle være med, og der er garanti for at du også får trænet lattermusklerne. Det Dance Company Twenty der står for dansene, der starter kl. 14.00 og fremefter. Undervisningen foregår udendørs, så husk tøj alt efter vejret. Hvis du er mere til en dag på vandet end på dansegulvet kan du prøve Stand Up Paddle på Karlgårde Sø. SUP er nemt at komme i gang med og for alle aldersgrupper. Det eneste, du skal medbringe, er hurtigttørrende tøj/skiftetøj og et håndklæde. Har vandet fanget din interesse kan du fortsætte sejladsen hos Friluftslauget, som er klar til at hjælpe dig i kajakkerne og give dig en oplevelse på søen. I dagens anledning byder Helle Svømmeklub velkommen til bålhygge. Kom og få en snak om svømning og sikkerhed i vand. Ølgod Efterskole hjælper dig afsted i kano, hvor I kan nyde naturriget fra søsiden. Skal der mere fart på? Så har du mulighed for at prøve kræfter med MTB. Varde Cykelklub og DGI Sydvest stiller an og bygger en lille forhindringsbane på ca. 100 meter.

Kvinde og pige leder efter insekter

Foto:Varde Kommune

Mindestenen

Ved Mindestenen kan I komme og få en snak og lære om aktuelle naturemner fra søen. Hør om naturformidlingen i hele Varde Kommune - også dit nærområde. Varde Bueskyttelaug står klar til at fortælle om bueskydningens ædle kunst. Mød bueskytterne og prøv selv kræfter med bueskydning. Ram plet, og hør mere om Laser Kino, Lerdueskydning og luftbøsseskydning. Jægerrådet inviterer hele familien til aktiviteter. Jagthunde, smagsprøver, demonstration af jagtbuer, gevirværksted. Her er noget for både børn, unge, voksne og barnlige sjæle.

Husk der er fri adgang til alle aktiviteter. Der kan købes forplejning flere steder rundt om søen. Husk kontanter, da dårligt signal i området kan besværliggøre Dankort og MobilePay. Følg med på Facebook her.