©  Foto:

Minimurerne i Varde

Uden minimurerne ville der ikke være nogen Varde Miniby – og netop dette gør det særligt interessant at besøge minimurernes værksted. Her kan I opleve hvordan miniaturemurstenene brændes, og hvordan de små huse mures. Det er en helt særlig oplevelse, da minimurerne brænder for at tegne, bygge, konstruere og eksperimentere.

Minimurerne i Varde er en del af Varde Miniby, og uden minimurerne vil der ikke være nogen miniby.

Hos minimurerne er de altid god for en spændende historie, og deler gerne ud af deres håndværksmæssige kunnen om alt fra mursten til dørkarme i miniatureudgave.

At besøge værkstedet er en helt særlig oplevelse, da det er her de små mursten brændes, mures og snedkeres. Derudover er det også her der udtænkes kreative løsninger til de små huse i minibyen.

Blandt minimurerne finder du flere pensionerede murer, samt andre med anden håndværksmæssig interesse. Som minimurer oplever man nemlig særlige udfordringer, og der findes aldrig standardløsninger.

Derudover brænder samtlige minimurere også for at tegne, bygger, konstruere og eksperimentere sig frem til de helt rigtige detaljerige løsninger til nye minihuse til Varde Miniby. Det kræver fingersnilde, pertentlighed og god fantasi at fremstille de dråbeformerede teglsten, nøjagtige mursten og vigtige detaljer, som netop gør Varde Miniby til en særlig oplevelse.

Husene fremstilles efter et stort forudgående researcharbejde, hvor Vardes lokalhistoriske arkiv leverer talrige af historiske dokumenter, der nøje studeres, så husene bliver virkelighedstro i miniatureudgave.

Meget af minimurernes tid bruges også på at restaurerer de allerede eksisterende bygninger. Dette er et vigtigt arbejde for at sikre de oprindelige bygninger forbliver en del af Varde miniby.

Find mere information om åbningstider samt meget mere på Minimurernes hjemmeside.