Familie som går en tur på volden i Naturkraft

Aktiviteter

Foto: Naturkraft

Du ved, de der ting I kan tale længe om; aktiviteter, der giver sved på panden, krampe i lattermusklerne eller ro helt ind i knoglerne. Foruden at have den rå natur i baghaven, findes der et utal af steder fuld af kultur, kunst og rolige åndehuller. Gå på opdagelse herunder.

Vand er svært at komme udenom i et land som Danmark. Ved Ringkøbing Fjord kan I komme på Seaside Safari, hvor der er mulighed for at høre en masse interessante historier om fjorden og dens kendetegn; blandt andet Den Gamle Sluse i Hvide Sande og Lyngvig Fyr. Til lands, vand og i luften: hos Naturkraft kan I prøve naturens kræfter af. Her kan I udforske og blive klogere på hvordan naturen har formet landskabet og hvad der sker, når vi forsøger at tæmme den. WOW – se lige den park. Se udsigten fra trækronerne, klatre i træerne og nyd jeres medbragte madpakker i den skønneste naturpark. WOW Park i Skjern er et besøg værd for børn og barnlige sjæle.

Masser aktiviteter for hele familien

I har fri, sidder ved morgenbordet og ved, at der ikke går længe inden den yngste spørger: ’Hvad skal vi i dag?’. Udfordringen er at finde på noget, som alle er med på. Så er det godt I befinder jer i det vestjyske. Her er der mange fine spots, som kan opleves og som hele familien går fra med et bredt smil på læben. I Lalandia i Søndervig kigger I på uret og vupti – er det gået tre timer. Her kan I dyste, dykke og hoppe rundt blandt de mange aktiviteter. Byg lige det der falder jer ind hos LEGO House. Her er timevis af leg med de simple klodser, og tid til at beundre de flotte fald-på-numsen kreationer, som de hard-core lego byggere har sat sammen. Hvidbjerg Strand Feriepark er meget mere end en campingplads. Her finder I luksus i hvert et hjørne. Stranden, hotellet og badelandet er klar til at byde jer velkommen. Landal Seawest har de vildeste rutsjebaner og mange andre aktiviteter, I vil elske at prøve. Er det tid til en rolig aktivitet? I den lille by Kloster, ligger Kloster Design, hvor I kan dyppe jeres egne lys i et væld af farver.

Vild med vand på alle måder?

Så er der her rig mulighed for at tage ud i bølgen blå og få tilbagelagt nogle sømil. Med horisonten i det fjerne, vind i sejlene og vandet under dig; hos WestWind kan I leje udstyr til oplevelser på vand. Kajak, kano, padel eller surfing – fjorden og Vesterhavet er klar til at give gode vandoplevelser.

Er I ikke færdige med at have fart over feltet? Rutsjebaner og vanaktiviteter er der masser af hos både Lalandia i Søndervig, Hvidbjerg Stand badeland og Landal Seawest badeland. I vil ikke være de først der skal besøge alle tre steder mens I er på ferie. Måske er fødderne ømme, kroppen knager lidt? I hvert fald finder I ro, velvære og fuldstændig afslapning hos Blåvand Kurvand og Wellness. Et par timer her vil helt sikkert kunne mærkes resten af ferien.

Historiske tidsrejser og spændende kunst

Har du nogensinde mødt en viking? Bork Vikingehavn giver jer en livagtig mulighed for at rejse tilbage i tiden og møde vikinger. Her kan I få et indblik i deres mange hverdagsgøremål dengang. Lyngvig Fyr blev bygget efter en tragisk ulykke. Den historie kan I læse om, når I besøger fyret, udsigten er fantastisk og cafeen er hyggelig efter et besøg i højden. Når regnen falder, er dørene åbne til Ringkøbing Museum hør om den gamle købstad fra 1400-tallet og se udstillingen om 2. Verdenskrig.

Lidt længere sydpå i det vestjyske kan I besøge Tirpitz, hvor I kan komme indenfor i en ægte bunker og finde ud af endnu mere om anden verdenskrig. FLUGT er Danmarks nye internationale museum for flygtningehistorier; nyt og utrolig spændende. Farverigt, dragende og levende kunst? Så skal I besøge museum Frello. Her kan I se de smukke værker skabt af Otto Frello og tage børnene med på Frello-skattejagten.

Tirpitz

Museerne

Foto: Mike Bink
Kunstmuseum i Videbæk en flot forårsdag

Kunstmuseer

Foto: VisitVesterhavet

Fantastiske outdoor-oplevelser

For jer, der elsker livet udenfor, er der mange smukke naturrige steder ved kysten og Fjorden. Steder med balsam-for-sjælen oplevelser, hvor I kan komme helt ned i gear og nyde den vestjyske natur lige i baghaven. Kom helt tæt på naturen, når I bor på én af de hyggelige campingpladser. Det er værd at nævne Henne Strand Camping , hvor I er plantet midt i naturen og kan gå på opdagelse herfra. Overnat på Vejers Camping, hvor I er omgivet af hede, skov og én af vestkystens bedste badestrande. Hvis I er kommet hjemmefra uden jeres udendørs-gear, er der hjælp at hente. Hos NY FORM butikkerne i Søndervig, Hvide Sande og Henne Strand finder I alt indenfor outdoor udstyr.