Vandretur i klitterne ved Vesterhavet

Vandreruter

Foto: Mette Johnsen

At vandre offline langs de brede, hvide strande, i de vilde hedelandskaber bag sandklitterne eller i ”The Outback” ved Vesterhavet er ufortyndet livskraft. Her er der tid og plads til at nyde naturen.

For den nye eller drevne naturnyder er der et utal af smuthuller, skjulte udsigtsperler, læsteder, solstrejf, og ”hemmelige” stier til den medbragte mad og nysgerrigheden – uanset om man vandrer efter næsen eller følger en af mange afmærkede ruter.

Hjertesti ved Karlsgårde

Se et kort over ruten her.

Ved Karlsgårde Vandkraftværk er der lavet en hjertesti rundt på 5,3 km om Karlsgårde Sø. På turen kommer man både gennem skoven og går langs søen. Undervejs er der adgang til både toilet og bålplads, og der er mulighed for at sidde på bænke og nyde det naturskønne område.

Vandrerute i Ho Plantage

Se et kort over ruten her.

Ruten er markeret med gult. Ho Plantage ligger på "sydkanten" af Horns Rev, og vandreruten kommer godt rundt i landskabet hvor man oplever terrænets afveksling i form og beplantning udsigt til både Skallingen, Vesterhavet og Vadehavet.

Vandrerute Ål plantage

Se et kort over ruten her.

Den gule rute er delt i to, begge ruter er markeret med gule mærker. Den korte rute er ca. 7 km. og følger hovedsageligt nemt tilgængelige veje og stier.

Vandrerute i Blochsgård

Se ruten og læs mere her.

Ruten er markeret med gult. Vandreruten, der begynder ved Blochsgård går gennem den centrale del af Kærgård Plantage, og ned til Børsmose Strand. Landskabet er et varieret landskab med tætte tykninger, skovmosernes intimitet og klitternes bjergtagende storhed.

Vandrerute i Nyminde Plantage

Se et kort over ruten her.

Ruten er markeret med gult. Nyminde Plantage ligger langs østkanten af søerne, som udgør Nymindestrømmen. Her er gode udsigtspunkter, og vandreruterne i plantagen går gennem både bjergfyrkrattene ude mod vest med udsigtspunktet Hattebjerget og gennem skovbevoksningerne inde bagved i læ af bjergfyrrene

Vandretur over Bagges Dæmning

Se et kort over ruten her.

Rundturen starter ved Bollerup Småhuse (Surfspot Kloster), hvor der hele året er et hyggeligt surfermiljø og gode opholdsfaciliteter, med blandt andet madpakkehus, toilet samt borde og bænke. Turen går via Bagges Dæmning til Sdr. Vig og tilbage til Bollerup Småhuse.

Vandrerute på Hindø

Se et kort over ruten her.

Turen er på 5,8 km og går over træbroen til Hindø. Øen er på 70 ha og ligger i Stadil Fjord. Fra Hindø er der en flot udsigt over fjorden til Stadil Kirke og klitterne ved Vesterhavet.

Vandrerute i Hoverdal Plantage

Se et kort over ruten her.

Ruten er markeret med gult. Skøn vandrerute, der leder dig gennem skoven og over flotte hedearealer. Visse strækninger kan være lidt fugtige og turen er generelt ikke egnet til barnevogn. Parkering på P-plads ved Præstevej.

Vandrerute i Skjern Ådal - Vester Enge

Se et kort over ruten her.

En flot og udfordrende tur rundt om Vestre Enge. Turen går rundt om Vester Enge og krydser undervejs Kalvholm, hvor Skjern Å krydses med to trækfærger. Alt efter årstiden og vejrliget, kan det være en mere eller mindre udfordrende tur, hvor trampestierne kan stå under vand eller være mudrede.

Vandrerute i Brejning Egekrat

Se et kort over ruten her.

En tur gennem Brejning Egekrat er en oplevelse hele året rundt. Fra P-pladsen ved Kratvej i krattets østlige side går en afmærket sti rundt gennem egekrattet. Stien er cirka 2,3 km lang, og det tager en lille times tid at følge stien rundt og tilbage til p-pladsen.