Vandsport

Foto: Rikke Kjær Poulsen

Det gode ved Danmark er, at der aldrig er langt til vandet. Er du i det vestjyske, så er den jyske vestkyst og Ringkøbing Fjord bestemt et besøg værd. Du finder noget af landets bedste surf ved det danske Vesterhav.

På Vestkysten finder du noget af kongerigets lækreste surf med de flotteste bølger og stærkeste vind. Kysten er snoet, fuld af klitter og bunkere, der ligger drypvis langs kysten og minder os om en svunden tid. Kugler og kanoner er for længst skiftet ud med drager, badedragter og dyb i vandet. Ringkøbing Fjord er et sandt mekka for både lystfiskere, fugle interesserede og vandsport. Hver forår, sommer og sensommer er strandene langs kysten og de gode surfspots ved Fjorden fuld af glade turister og de lokale. Mens nogle ligger på langs i sandet, har andre fart på.

Shaka hænder og bølger vestkysten

Op langs vestkysten og ved Ringkøbing Fjord er der rig mulighed for at hoppe i bølgen blå og forsøge at holde dig oven vande. Vi giver dig de bedste surf-spots her, og lader dig dykke ned i lige den vandsport og det vandsted, som du kunne tænke dig at prøve kræfter med.

Hvilken surfer er du?

Læs mere om de forskellige former for surf herunder.

To damer som står i vandkanten med deres surfboards

Bølgesurf

Kitesurfer

Kitesurf

Surfing i Hvide Sande

Windsurf

Stand up paddle - SUP

Stand Up Paddle

 

Måske tænker du, at vandsport og børn ikke er den oplagte kombination, men faktisk findes der mange steder langs den jyske vestkyst og ved fjorden, hvor børn kan lære en masse om kite-og windsurfing. Der findes mange surf-skoler langs fjorden, som tilbyder kurser til børn (og voksne). Børnene har for vane at fange surf-fiduserne ret hurtigt og være utrolig lærenemme, så før du får set dig om, har de mindste allerede slået dig med flere bølgelængder. Skal de små arme og ben lades op med en god is? Havnen i Bork er hyggelig og isen kan nydes med udsigt til vandet og den smukke natur omkring.

Alle surfspots indeholder smukke naturoplevelser til når pausen skal nydes på land. Ligesom der findes små surfspots langs kysten og ved fjorden, så findes der også små mad-perler samme steder. Det er værd at nævne Henne Kirkeby Kro, som er én af Danmarks bedste restauranter og et besøg værd. Du finder også en masse gode fiskehandlere i Hvide Sande, hvor I næsten kan følge de friskfangede fisk fra kutter til køleboks. Når den gode mad er indtaget, kan det være rart, at der ikke er langt til en blød seng. Henne Mølle Å badehotel er hyggelig og ligger blot 2 kilometers gang fra Vesterhavet. Lad vinduet stået åbent en vindstille sommeraften, og i det fjerne kan du sikkert høre bølgerne, der slår mod stranden. Så er der garanti for gode surfer-drømme.

 

WATERZ 2023 EVENTS

Liste
Kort

Er du mere til kajak eller kano?

Hvis det er tonede arme og stærke mavemuskler du ønsker at få trænet på vandet, så er kajak eller en mere hyggelig kano sejlads en oplagt mulighed for at få styrket den muskelgruppe. En sejltur langs Varde Å, som er Danmarks længste vandløb, er også ligeså snoet som vestkysten. Den smukke natur og dets dyreliv omkring kan nemt nydes og opleves på din tur langs åen i kajak. En tur i kajak skal helt sikkert nok give dig sved på panden – og står solen højt, så husk solcremen. Når I rammer Varde og har samlet appetit til en bid mad, har Varde flere gode spisesteder, som I skal besøge. Bid mærke i Von Lügenhals, som ligger i VARDE GARTEN. Her træder du ind i en tidslomme fra 1600-tallet, hvor autentiteten ikke er til at tage fejl af. Det er maden bestemt heller ikke – køkkenet bruger danske økologiske råvarer, og det kan smages. Det kan være svært at vælge ud fra det store udvalg af lokale øl, men det er tilladt at bestille eller besøge stedet igen.

Far og søn sejler i kajak i å

Foto:Jakob Gjerluff

Projektet er finansielt støttet af:

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse