Pige står i strandkanten med kitesurf board

Kitesurfing

Foto: Jakob Gjerluff

Vil du svæve hen over bølgerne? Så er kitesurfing lige noget for dig, og både ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord kan du prøve kræfter med vandsporten.

Kan du tæmme en drage? 

Kitesurfing giver dig chancen for at flyve hen over vandoverfladen og mærke suset i maven når vinden får fat. Når vinden får fat i dragen, går det stærkt. Både ved Vesterhavet og Fjorden findes det, som Kitesurfere elsker: Vind. Og masser af den. For at tæmme din drage behøver du ikke høje bølger, men en god vind fra vest, der kan give dig luft under vingerne.

Ved Ringkøbing Fjord er der rig mulighed for at få en flyvende start på din kitesurfing. Fra WestWind i Nord ned langs østsiden ved Kloster, Sorte Bakker og Skaven Strand til Bork Havn  og ved WestWind Syd er der chance for at få en tur på bølgerne – enten med drage eller sejl. Indimellem er det godt med en pause fra bølgerne – hvad enten det er kaffe, is eller frisk fisk fra den lokale fiskehandler, finder du gode steder ved fjorden. Ved Kloster Strand findes et hyggeligt madpakkehus, hvor I kan nyde jeres medbragte madpakker, kaffe og kage. Herfra kan I holde øje med de andre surfere, og måske lure et par tricks eller to.

Kitesurfing er vandsport med fart, spænding og adrenalin i kroppen. Stående på et lille bræt med fodstropper bliver du trukket hen over bølgerne af en stor drage, som styres med liner, fastgjort til en kort bom. For eksperterne kan farten komme helt op på omkring 100 kilometer i timen, og det er muligt at hoppe 30 meter op i luften og svæve måske 200-300 meter hen over vandet, inden du igen lander blødt på vandet på dit bræt.

Mand kitesurfer over fjorden

Foto:Jakob Gjerluff

Kitesurfing i Vesterhavet og Ringkøbing Fjord

I Hvide Sande-området har kitesurfere både Vesterhavet og Ringkøbing Fjord at boltre sig i. Kitepladserne ved Kloster, Bork Havn og Sydstranden i Hvide Sande er de mest populære steder at glide hen over vandet i høj fart. På samme måde som ved windsurfing og almindelig sejlads i sejlbåd er det muligt at krydse op mod vinden, og mulighederne for at lege og variere sporten er mange. Der findes fx wake style, wave riding, freestyle, jumping og cruising. Kitesurfing er let at lære og kan dyrkes af alle. 

Kitesurfing for begyndere

Har du lyst til at prøve kitesurfing, er det vigtigt, at du tager et kursus først. Både for din egen og for andres sikkerhed. Spørg i et af områdets surfcentre, der alle tilbyder kitesurfing-kurser.  

Se alle surfspots.