Visitvesterhavet
Kitesurfing Ringkøbing Fjord

Kitesurfing

Vil du svæve hen over bølgerne? Så er kitesurfing lige noget for dig, og både ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord kan du prøve kræfter med vandsporten.

Kitesurfing er vandsport med fart, spænding og adrenalin i kroppen. Stående på et lille bræt med fodstropper bliver du trukket hen over bølgerne af en stor drage, som styres med liner, fastgjort til en kort bom. For eksperterne kan farten komme helt op på omkring 100 kilometer i timen, og det er muligt at hoppe 30 meter op i luften og svæve måske 200-300 meter hen over vandet, inden du igen lander blødt på vandet på dit bræt.

Kitesurfing i Vesterhavet og Ringkøbing Fjord

I Hvide Sande-området har kitesurfere både Vesterhavet og Ringkøbing Fjord at boltre sig i. Kitepladserne ved Kloster, Bork Havn og Sydstranden i Hvide Sande er de mest populære steder at glide hen over vandet i høj fart. På samme måde som ved windsurfing og almindelig sejlads i sejlbåd er det muligt at krydse op mod vinden, og mulighederne for at lege og variere sporten er mange. Der findes fx wake style, wave riding, freestyle, jumping og cruising. Kitesurfing er let at lære og kan dyrkes af alle. 

Kitesurfing for begyndere

Har du lyst til at prøve kitesurfing, er det vigtigt, at du tager et kursus først. Både for din egen og for andres sikkerhed. Spørg i et af områdets surfcentre, der alle tilbyder kitesurfing-kurser.  

Se alle surfspots.