Surf hvide sande i klitterne om foråret

Bølgesurf

Foto: VisitVesterhavet

Klassisk surf I bølger er en gammel vandsportsaktivitet, som menes at kunne spores helt tilbage til det 12. århundredes Polynesien. Men tag ikke fejl! Den danske vestkyst har noget af Skandinaviens bedste koldvandssurf for både nybegyndere og øvede.

Elsker du også at ride med på bølgen? Du behøver ikke tage helt til Hawaii for at blive revet med af bølgen i ægte ’Point Break’-stil. De bedste steder for netop at prøve det finder du ved både fjord og kyst. Surfing er både for børn og voksne, og der findes flere gode surfsteder langs kysten. Hvide Sande har noget af det bedste surf i destinationen. Her finder du også et charmerende surfmiljø med surfbutikker og hippe caféer og restauranter. Sydligst finder du Grærup Strand, Henne Strand  og Vejers Strand, som alle er gode steder, hvor du kan boltre dig på brættet. Alle steder er smukke naturoplevelser, så når pausen skal nydes på land, er disse tre steder oplagte.

To damer som står i vandkanten med deres surfboards

Foto:VisitVesterhavet

Første gang på brættet?

Er du helt nybegynder i surf er der nogle ting, som du bør vide. For det første er der god professionel hjælp at hente i surfkurser langs hele kysten. Her kan du også leje alt hvad du har behov for af udstyr. For det andet er surf en social sport. Det handler om samvær både i vand og på land. Spørg gerne andre surfere, som virker erfarne eller lokale om gode "spots", nærmeste surfshop eller andre praktikaliteter. 

Tip: vidste du, at på Vestkysten byder dialekten til at sætte "æ" foran ord? Eksempelvis "Æ' hav" når man omtaler havet, eller "Æ' surfskole". Derfor hedder det naturligvis også "Æloha" og ikke" Aloha" herude vestpå. 

Aloha på vestjysk

Er der bølger i dag?

Hvis du er i sommerhuset eller længere væk, er det fedt at tjekke om der er bølger før man skal afsted. Garvede surfere vil bruge vejr-værktøjer som Windysurf-reports eller Surfline til at holde sig opdateret på bølger og vind. 
Ellers kan du tune ind nedenunder på både Hvide Sande og Henne Strand og vurdere hvordan bølgesituationen er. 

Hvide Sande - Sydmolen


Henne Strand