Gå til indhold
Udsigt til Lyngvig Fyr med et smukt lys

Pressemeddelelser & debatindlæg

Foto: Nicolas Jægergaard

Pressemeddelelser & debatindlæg fra Destination Vesterhavet.

Liste
Kort

Destination Vesterhavet indleder jagten på ny direktør

Bestyrelsen i Destination Vesterhavet søger en leder med politisk tæft og stærke kompetencer inden for netværksarbejde samt praktisk og strategisk turismeindsigt. Et af de mest interessante jobs inden for dansk turisme skal besættes til start 2024.

Læs mere
Destination Vesterhavet slår ny turismerekord i årets første seks måneder. Væksten bæres især af Lalandia, som har været med til at tiltrække 193.000 flere gæster end i 2022
Foto: Destination Vesterhavet

Rekord-halvår for turismen ved Vesterhavet

Destination Vesterhavet er kommet ud af første halvår med det største antal turister nogensinde. Væksten bæres især af Lalandia, som har øget overnatningskapaciteten og været med til at skabe 178 nye helårsjobs i destinationen.

Turisterne bruger flere penge ved Vesterhavet end nogensinde

Turismeforbruget i Destination Vesterhavet er steget med 27 procent siden 2019. En udenlandsk turist bruger op mod 1050 kroner om dagen på overnatning, mad, drikke og oplevelser.

Direktør for Destination Vesterhavet takker af efter sommer

 

Destination Vesterhavet skal have ny direktør. Peer H. Kristensen, som har sat vind i vækstsejlene, rykker retur til Østjylland. Udviklingsarbejdet fortsætter, lover bestyrelsesformand Lisbeth Valther.

Læs mere

Vinter- og forårsturismen boomer i Destination Vesterhavet

Vesterhavet er ikke længere blot en sommerdestination. Alene hotel og feriecentreovernatningerne er eksploderet med 114 procent i årets første fire måneder.

 

Ny analyse: Tyske turister vil have kyst, natur og museer

Naturoplevelser, attraktioner og vidensoplevelser er de vigtigste ingredienser i tyske gæsters feriemix. Vestkystens brede palette af kulturoplevelser scorer høje karakterer.

Debatindlæg: Turister giver mening i mere end én forstand

Vestjyder er glade for turister og ikke mindst deres forbrug. Afkastet er levende lokalområder, velfærd og øget samfundsværdi i vores lokalområde.

Rekordår: Over ti millioner gæster besøgte Destination Vesterhavet i 2022

Vesterhavet er det største trækplaster blandt internationale gæster med mere end to millioner flere udenlandske overnatninger end i hovedstaden. En sjettedel af alle Danmarks turister holdt ferie i Destination Vesterhavet i 2022.

Dronefoto af Henne Strand
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Debatindlæg: Sats på esset i turismekabalen

Lad mig slå fast med det samme. Dette er ikke et udkantsopstød om, at byerne får det hele, mens vi ude vestpå står med drivende misundelse i øjnene og ser på. Det handler om det gode eksempels magt, som bør tages til indtægt i fremtidens turismepolitiske prioriteringer og investeringer.

Destination Vesterhavet henter ny HR- og kommerciel chef

Lars Ravnholt er tiltrådt en nyoprettet stilling som HR- og kommerciel chef hos Destination Vesterhavet. Den 52-årige vestjyde træder ind i ledelsesgruppen og skal bidrage til realiseringen af destinationens vækst strategi.

Ny analyse: Turister drages til Vestkysten, men der mangler flere gode spisesteder uden for sæsonen

83 procent af gæsterne har besøgt Vestkysten helt op til 10 gange. Gæsterne giver gerne ferietips videre til venner og familie, men efterspørger større udvalg af butikker og restauranter uden for sæsonen.

Vestkystens borgere er mere glade for turister i 2022

Turister betyder lokale arbejdspladser, øget økonomi og bedre cykel- og vandrestier i naturen, mener borgerne i Destination Vesterhavet. Det viser en dugfrisk borgerundersøgelse.

Turistmagneten Vesterhavet lander nyt rekordår

Antallet af gæster ved Vesterhavet inden for årets første ti måneder overstiger allerede rekordåret 2019. Samtidig er Destination Vesterhavet den største magnet for internationale gæster i Danmark.

Guiden for dig, som vil investere i overnatningskapacitet eller rekreative anlæg i kystnære områder, er nu på gaden.
Foto: Thomas Høyrup Christensen

Støtteben til investorer med byggedrømme

Stor mangel på overnatningssteder tæt ved kysten og kringlede regler er afsættet for en ny håndbog, hvor investorer og jordejere kan hente hjælp i forbindelse med byggeprojekter i kystnære områder.

 

Hvidbjerg Strand hædres med Årets turismepris

Hvidbjerg Strand tildeles Destination Vesterhavets ny-indstiftede Award, Årets turismepris 2022. Startup-virksomhed Twenty Twenty Coffee og eventen SPIRITZ løber med henholdsvis Årets Turismeiværksætter og Årets Turismeinitiativ. 

Debatindlæg: En udtjent grisefarm frem for nyt hotelprojekt?

Vi lever højt på naturværdierne på Vestkysten, men vi kan ikke leve af dem. Det kan vi af helårsturisme, men vi mangler overnatningskapacitet. Kommunerne skal have friere rammer og mere selvbestemmelse over jordlodderne.

Debatindlæg: Planlov og arbejdskraft spænder ben for turismeudviklingen

De største udfordringer for vækst ved Vestkysten kredser om to parametre; vilkårene for kapacitetsudvikling og mangel på arbejdskraft.

Turismen sætter tydelige økonomiske fodtryk ved Vesterhavet

Corona satte sorte streger under turismens økonomiske betydning ved Vesterhavet. En ny rapport viser, at alene fra 2019 til 2020 dykkede turismeindtægterne med en halv milliard kroner.

Debatindlæg: Vi skal turde stå ved, at vi ikke er grønne nok

Vi drukner i bæredygtighed i dansk turisme - der er ikke en projektansøgning til offentlige støttemidler, der ikke er pakket ind i en glitrende film af grønne tiltag, der vil gøre Danmark til en bæredygtig destination.

Henne Strand topper på CNN’s Grand Tour liste

CNN Travel har udvalgt de 17 bedste steder at besøge i Europa på ”The Grand Tour”. I selskab med Pompeji, Lisabon og Salzburg topper Henne Strand på den amerikanske hitliste.

Destination Vesterhavet indstifter tre nye turismepriser

Destination Vesterhavet indstifter tre nye priser for at hylde udvikling, iværksættere og kreativ tænkning inden for turisme. Kandidater søges og kan indstilles frem til den 25. oktober.

Vesterhavet driver væksten i dansk turisme

Turismen i Danmark er tilbage på vækstsporet, og Destination Vesterhavet leder vejen. Vesterhavet står for 146 procent af fremgangen i internationale besøgende i første halvår af 2022 set i forhold til 2019.

Big Data platform udviklet og modnet ved Vesterhavet

Banebrydende nyt data-økosystem giver unik indsigt i turisternes adfærd ved Vestkysten. Den ny standard for databaseret viden skal sikre øget omsætning og bæredygtig turisme.

Vesterhavet har kurs mod helårsturisme

Flere danske og udenlandske gæster besøger Destination Vesterhavet uden for den traditionelle højsæson. Overnatningstallene for årets fire første måneder er eksploderet.

Vesterhavet får saltvandsindsprøjtning på godt 8,2 millioner kroner

Grøn omstilling, digitalisering og international markedsføring skal genoprette turismen i Destination Vesterhavet. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skyder penge i projektet.

Erik Buhl er første æresmedlem i Destination Vesterhavet

Den tidligere Varde-borgmester, Erik Buhl, er udnævnt som æresmedlem i Destination Vesterhavet.  Han hædres for sin store indsats som forkæmper for kyst- og naturturisme.

Kalejdoskopisk kampagne skal få flere danskere til at holde ferie i Danmark

En ny landsdækkende kampagne skal varme danskernes følelser for ferie i hjemlandet op. Destination Vesterhavet har oplevet en vækst på 94 procent i danske overnatninger fra 2019 til 2021, hvilket er den største fremgang i hele landet.

Flest turister besøgte Destination Vesterhavet i 2021

Vesterhavet blev den mest besøgte destination i Danmark i 2021 trods stort tab af internationale gæster. Destination Vesterhavet ligger således blot to procent under rekordåret i 2019.

Fødevarekultur på menuen i Destination Vesterhavet

Vesterhavskøkkenet er mere end frisk fisk. Turisterne vil også have grønt på menuen, og det skal de lokale køkkener blandt andet geares til med nye innovative gastronomiske initiativer. Nyansat Innovations Manager – Gastronomi, Henriette Winther, skal røre i gryden.

Tyskerne valfartede til Vesterhavet i det sene efterår

De tyske turister tjekkede i stor stil ind i Destination Vesterhavet i november måned. Samtidig toppede destinationen som det ferieområde i Danmark med flest internationale gæster. 

Rekordmange gæster besøgte Vesterhavet i oktober

Oktober var den travleste efterårsmåned i Destination Vesterhavets historie nogensinde. De tyske gæster er for alvor vendt tilbage, og Vesterhavet er Danmarks topdestination.

Hver femte turist i Danmark kommer til Vesterhavet

September måned blev endnu en rekordmåned i Destination Vesterhavet. Vesterhavet er dermed forsat den mest besøgte destination i Danmark, også uden for højsæsonen.

 

Nye turister og høje karakterer i gæstetilfredshed ved Vestkysten

Flere førstegangsturister har i år holdt ferie ved den jyske vestkyst. Samtidig viser udslaget på tilfredshedsbarometret, at gæsterne i stigende grad er mere tilfredse og gerne kører efter nye oplevelser.

 

Vælgermøde om fremtidens turismepolitik i Varde Kommune

Turisme er et varmt tema på den politiske agenda. Destination Vesterhavet inviterer nu til åbent vælgermøde den 9. november, hvor spidskandidaterne giver deres bud på Varde Kommunes fremtidige turismepolitik.

Vælgermøde om fremtidens turismepolitik i Ringkøbing-Skjern Kommune

Turisme er et varmt tema på den politiske agenda. Destination Vesterhavet inviterer nu til åbent vælgermøde, hvor spidskandidaterne giver deres bud på Ringkøbing-Skjern Kommunes fremtidige turismepolitik.

 

Vej ud af vesterhavet
Foto: Flemming Gernyx

Rekordsommer ved Vesterhavet

Sommermånederne tiltrak rekordmange turister til Destination Vesterhavet. Prognosen for efteråret er positiv, og det tegner godt for en bæredygtig turisme.

Muslingehytter kan blive Vesterhavsturisters nye feriehuse

Unikke overnatningssteder skal være med til at tiltrække kortferie-turister hele året til Destination Vesterhavet. Tre arkitektvirksomheder præsenterer nu skitser til arkitektoniske perler, der pakker overnatning ind i natur, bæredygtighed og kulturarv.

Turismen på Vestkysten skaber tusindvis af arbejdspladser

Destination Vesterhavet er en af Danmarks mest attraktive feriedestinationer, og de sidste to år har destinationen indtaget førstepladsen som Danmarks største målt på gæstetallet.

Ny digital bølge skyller ind over Vesterhavsgæsterne

Destination Vesterhavet hilser den digitale tilføjelse velkommen som et vigtigt led i at styrke turismen hele vejen langs Vestkysten.

Vesterhavet trækker danskernes længste strå

Destination Vesterhavet er danskernes foretrukne feriemål i 2020. Destinationen, der tæller blandt andet Hvide Sande, Søndervig og Blåvand, indtager førstepladsen på ønskelisten i ny analyse. 

Erhvervsfremmebestyrelsen satser på bæredygtig turisme ved Vestkysten

Et stærkt partnerskab mellem Destination Nordvestkysten, Destination Vadehavet, Destination Vesterhavet, Dansk Kyst- & Naturturisme, Visit Denmark og erhvervet er blevet bevilliget 11 mio. til at løfte Vestkysten som powerbrand på den internationale scene.

Erfaren direktør skal stå i spidsen for Destination Vesterhavet

Det bliver en erfaren direktør, der den 1. april sætter sig i førersædet for en af Danmarks største destinationer. Peer Heldgaard Kristensen er efter en lang proces nu blevet valgt til direktør for Destination Vesterhavet.  

 

Destination Vesterhavet har ansat Rasmus Sømod som Senior Tourism Destination Developer

Destination Vesterhavet har pr. 1. juni 2020 ansat Rasmus Sømod som Senior Tourism Destination Developer.

Social Media: