Ny direktør Torben Kylling Petersen

Destination Vesterhavet lander ny direktør fra attraktionsbranchen

24.11.2023
Foto: John Randeris

48-årige Torben Kylling Petersen får ansvaret for at videreudvikle den blomstrende helårsturisme i Destination Vesterhavet med fokus på bæredygtighed, gæstfrihed og omsætning.

Det bliver en erfaren turismeprofil med et nyt erhvervsperspektiv, som skal stå i spidsen for Danmarks næststørste destination målt i overnatninger. Torben Kylling Petersen kommer fra turismeerhvervssiden, hvor han som mangeårig topdirektør i oplevelsesparken Universe har skabt begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Nu lander han i direktørstolen hos Destination Vesterhavet, som er det turismeområde i Danmark, der tiltrækker flest internationale turister. Opgaven er at videreføre destinationens strategi og fortsætte den bæredygtige turismeudvikling langs Vestkysten.

”Vi har ledt efter en erfaren leder med de rette kompetencer til at favne de mange interesser og muligheder i en mangesidet destination. Torben Kylling Petersen kommer med et forfriskende forretningsperspektiv, en datadreven tilgang og et strategisk blik på fremtiden kombineret med en åbenlys appetit på at skabe resultater. At han samtidig har et stærkt forankret netværk i turismebranchen og en dyb indsigt i oplevelsesindustrien er et drømmescenarie, vi ikke kunne have forudset. Destination Vesterhavet har et stort vækstpotentiale, der skal udmøntes, og jeg er meget glad for at byde en kapacitet som Torben velkommen ombord”, siger Lisbeth Valther, som er bestyrelsesformand i Destination Vesterhavet, der dækker Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Torben Kylling Petersen træder ind med et stærkt fokus på blandt andet at videreudvikle kortferieturismen, der tiltrækker nye og højtforbrugende turister også uden for højsæsonen, som et voksende supplement til den stærke feriehusturisme.

"Jeg er topmotiveret for at fortsætte den flotte indsats, som de sidste år har positioneret Destination Vesterhavet som Danmarks stærkeste kyst- og naturdestination. Jeg ser frem til at bringe mine erfaringer og netværk i spil sammen med de mange dygtige mennesker omkring turismen på Vestkysten. Jobbet er superspændende, fordi ambitionerne er skyhøje. Sammen med nabodestinationerne i nord og syd vil vi gøre Vestkysten til Nordeuropas førende kystdestination, og det vil være til gavn for hele Danmark”, siger Torben Kylling Petersen, der tiltræder som ny direktør i Destination Vesterhavet efter nytår.

Den sønderjyske turismeerhvervsprofil besidder en solid og velfunderet faglighed i økonomi, strategi og ledelse tilegnet i både attraktions- og revisionsbranchen. Torben Kylling Petersen kommer senest fra en stilling som CEO i Universe, hvor han tidligere også har bestredet stillinger som CFO/vicedirektør og økonomichef. Hans solide netværk i turismebranchen har han opbygget som næstformand i DI’s udvalg for turisme og oplevelse, bestyrelsesmedlem i Dansk Kyst og Naturturisme og bestyrelsesmedlem i Destination Sønderjylland.

Torben er oprindeligt uddannet cand.merc.aud. og har blandt andet suppleret med en Executive MBA i strategi og ledelse. Torben er indtil videre bosat i Sønderborg sammen med hustruen Tine Petersen, mens parrets tre børn snart alle er fløjet af sted til større studiebyer. Når Torben kobler af, sker det gerne i løbeskoene - af og til i selskab med familien ved større løb. Torben Kylling Petersen tiltræder som direktør i Destination Vesterhavet den 1. januar 2024.

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavets kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet - Destination Vesterhavet varetager turismeerhvervsudviklingen på vegne af Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner samt markedsføringen af Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner. Destinationens udviklingsprojekter støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.