Dronefoto af Lyngvig Fyr

Destination Vesterhavet indleder jagten på ny direktør

18.9.2023
Foto: Ringkøbing Fjord Museer

Bestyrelsen i Destination Vesterhavet søger en leder med politisk tæft og stærke kompetencer inden for netværksarbejde samt praktisk og strategisk turismeindsigt. Et af de mest interessante jobs inden for dansk turisme skal besættes til start 2024.

Jagten på at finde Destination Vesterhavets nye direktør er nu officielt skudt i gang. Bestyrelsen har netop offentliggjort stillingsannoncen, der skal få kompetente kandidater til tasterne. Stillingen er ledig efter den tidligere direktør, Peer H. Kristensen, takkede af efter godt to år ved roret i Destination Vesterhavet. Den nye direktør overtager en destination i super god form med masser af udviklingspotentiale, fortæller bestyrelsesformanden.

”Destination Vesterhavet er et rigtig godt sted. Vi har fået lagt et solidt vækstfundament for ejerkommunernes turismeudvikling med en blomstrende helårsturisme, øget sammenhæng mellem indland og kyst samt et mærkbart kvalitetsløft. Vi er det turismeområde i Danmark, der tiltrækker flest internationale turister og er samlet set den næststørste destination målt på overnatninger. Men der er fortsat et stort potentiale for at udvikle turismen med fokus på bæredygtighed, gæstfrihed og omsætning til gavn for både erhvervslivet og lokalsamfundet”, siger Lisbeth Valther, som er bestyrelsesformand i Destination Vesterhavet, der dækker Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Den nye direktør skal videreføre destinationens strategi, der har fokus på øget kvalitet, helårsturisme, indlandet og bæredygtig turismeudvikling i et stærkt samspil med lokalområdet, turismeaktører, erhvervslivet, kommunerne og nabodestinationerne langs Vestkysten. Blandt opgaverne er at udvikle kortferieturismen, så den succesrige feriehusturisme på ugebasis suppleres med nye fleksible og varierede ferieformer, der tiltrækker nye og højtforbrugende turister også uden for højsæsonen. Samtidig skal Vesterhavsdirektøren være med til at sikre destinationen en bredere plads i offentlighedens og de nationale beslutningstageres bevidsthed, der modsvarer områdets samfundsøkonomiske og kulturelle betydning i Danmark.

Direktørposten for Destination Vesterhavet er måske den mest attraktive stilling inden for dansk turisme for øjeblikket, og Lisbeth Valther glæder sig til at dykke ned i kandidatfeltet sammen med ansættelsesudvalget og finde den rette person, som har lyst til at arbejde og bo i Vestjylland.

”Vi går efter en profil, der er en dygtig forretningsudvikler med en veludviklet sans for samarbejde i politiske miljøer på kommunalt og nationalt niveau, og som befinder sig lige godt på talerstolen som i 1-1 samtaler med høj og lav. Kandidaten skal samtidig kunne stå fast i vestenvinden, falde ind i den vestjyske grundtone og evne at stikke en finger i jorden”, afslutter Lisbeth Valther.

Der er ansøgningsfrist den 26. oktober, og stillingen forventes besat med tiltrædelse den 1. januar 2024.

SØG STILLINGEN SOM DIREKTØR FOR DESTINATION VESTERHAVET HER

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavets kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet varetager turismeerhvervsudviklingen på vegne af Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner samt markedsføringen af Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner. Destinationens udviklingsprojekter støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.