Dabs - tyskerhavn

Foto:VisitVesterhavet

Fødevarenetværket Vesterhavskøkkenet

Her finder du information om fødevarenetværket, for lokale restauranter og producenter i Vestjylland.

Formål med Fødevarenetværket VESTERHAVSKØKKENET (dvs. restauranter og producenter i DV som bakker op om Vesterhavskøkkenet, der hviler på 4 ben; Madhistorien i området, De producerede råvarer, De vilde råvarer, En ambition om bæredygtighed) 

Netværket er skabt for at styrke kendskab og samarbejde mellem vores lokale restauranters og fødevareproducenter. I netværket dyrker vi det lokale og vi bevæger vi os gradvist i retning af et endnu mere lokalt forankret vestjysk køkken og fødevareproduktion, som bygger på naturen, den historiske madkultur og både de dyrkede og vilde råvarer som findes i Vestjylland og i Vesterhavet. Vi kalder både netværket og det lokale køkken for ”Vesterhavskøkkenet” – og det er vi stolte af.

beskrivelse af Vesterhavskøkkenet

På netværkets møder udforsker vi sammen de 4 ben som Vesterhavskøkkenet står på;

  1. Vi udforsker, smager og bruger de vilde råvarer i området (planter, dyr, fisk, skaldyr)
  2. Vi besøger lokale producenter og restauranter – og smager på sagerne
  3. Vi bygger videre på generationers arbejde med mad og fødevarer i området
  4. Af hensyn til de kommende generationer tager vi i stigende grad hensyn til naturen, klimaet, miljøet og dyrene, når vi vælger vores råvarer og fremstiller vores varer

Og derudover drøfter vi aktuelle udfordringer og finder løsninger. Ligesom vi får input ude fra resten af landet og fra fagfolk som har viden vi kan bruge.

Hvorfor er det lokale så vigtigt?

  • Turister vil gerne opleve det lokale Vestjyske køkken når de rejser hertil, viser analyser.
  • Vi vil gerne skille os positivt ud fra resten af Danmarks restauranter og fødevarer.
  • Når måltider og fødevarer får et lokalt unikt præg (gennem brug af lokale råvarer og traditioner) kan de ikke direkte sammenlignes med andre måltider og fødevarer. Og det gør det lettere at undgå priskonkurrence. Fiskefilet med pomfritter kan man spise mange steder, men ”Frisk fiskefilet med vestjyske kartoffelbåde og dip med vilde lokale urter fx strandkarse” - kan man kun få i Vestjylland – og det gør retten til noget særligt på ferien, som man gerne vil betale for.

Medlemmer af netværket

Aromagaarden: Christian & Sonja Jessen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Able Winery: Gert Brask
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Bjarnes frø & planter: Bjarne Højlund
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Café La Vista: Maja Krusborg von Linstow
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Enghavegård Osteri & Gårdbutik: Martin & Lone Hansen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Fjordgård Vin & Vadehav: Ib Skjærlund
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Bork Festival: Åse Andersen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Henne Kirkeby Kro: Dorte Toft
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Ho Kro: Christina Thomsen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Arnbjerg Pavillonen: Casper Rosendahl
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Hotel Britannia: Palle Storinggaard
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Hotel Fjordgården: Kathrine Gadgaard Hyldahl & Ole Olsen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Hotel Skjern: Kristina Bundesen, Christian Rasmussen & Jonatan Kristjansson
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Hr. Skov: Claus Skov
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Hvide Sande Bryghus: Niels Sangill
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Hvide Sande Røgeri: Anders Søegaard
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Høfde4: Kristian Corell
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Knaplund Destilleri: Mathilde Ingvardsen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Kræs Café & Butik: Elin & Per Nørgaard
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Lowlands: Anders Juhl Hansen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Naturkraft: Susanne Hollandsbjerg
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Nymindegab Kro: Kim Hymøller
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
ProVarde: Finn Erik Kristiansen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Restaurant Gl. Daws: Marlene Fjord Schantz
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Restaurant Stauning Havn: Kleis Jørgensen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd: Bente Lægsgaard
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Stauning Whisky: Alex Munk & Lise Juul Hansen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Stenbækgård: Jan-Philip Remy
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Søndervig Centerforening: Thomas Hansen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
The Eatery: Mette Thomsen Høj
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Twenty Twenty Coffee: Jan Zak
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Varde Garten: Bo Rasmussen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Varde Ådal Lam: Torben Kousgaard
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Vardemuséerne: Rasmus Webb Stofberg Pedersen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Vesterhavs Most: Søren Laubjerg
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Warwik Bryghus: Mikael Langager
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Westjysk Smag: Dorte Agerbo
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Wine & Delights: Mikael Hansen
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content
Økogårdene Skjern Enge: Kis Thy
Grå baggrundsfarve som matcher farven på Related Custom Content

Aktiviteter

Rundvisning på Stauning Whisky
Vesterhavskøkkenet holder netværksmøde hos Stauning Whisky
Mand i jakkesæt spiser på restaurant
Vesterhavskøkkenet: Speed-dating mellem restauranter og lokale producenter
Vesterhavskøkkenet når det er bedst

Foto:VisitVesterhavet

Bliv en del af fødevarenetværket

Som restaurant/spisested eller producent af drikkevarer eller fødevarer i Varde Kommune eller Ringkøbing Skjern Kommune kan du blive medlem af fødevarenetværket Vesterhavskøkkenet. 

Det kræver to ting:

  1. Du skal være medlem eller partner med Destination Vesterhavet – og det kan du blive for kr. 800,- om året. Læs mere om medlemskaber her.
  2. Du er interesseret i at arbejde med principperne i Vesterhavskøkkenet og at gøre den lokale fortælling stærkere i din egen produktion.

Som medlem af Vesterhavskøkkenet får du:

  • Et fagligt fællesskab
  • Faglige input til dit daglige virke
  • Bliver en del af et koncept som markedsføres overfor turister i området
  • Får mulighed for at bruge Vesterhavskøkkenets logo på din hjemmeside
  • Markedsføring af din egen virksomhed via Destination Vesterhavets kommunikationskanaler (web, app, sociale medier, mm.) overfor de 1,5 mio. gæster som årligt besøger Destination Vesterhavet.

Hvis du vil være medlem, eller vil prøve at deltage i et netværksmøde inden du beslutter dig; så kontakt os. Vi kan også mødes og tage en indledende snak, inden du beslutter dig. Du er velkommen i Hvide Sande – eller vi kan mødes hos dig.

Vi ser frem til at høre fra dig.