©  Foto:

Vesterhavsmost® & TONOW® Destilleri

Kom og oplev Vesterhavsmost® og TONOW® Destilleri - her kan I se æble- og valnøddeplantagen, mosteriet og det smukke kobber destilleri. Hos TONOW® stræber de efter at højre kvaliteten, ved udelukkende at lave most og spiritus af frisk plukkede æbler, når de smager aller bedst.

Lokation tæt på Vesterhavet er unik til æbleproduktion, der bliver dog ikke så stort et udbytte, men smagen formes af jord og vind fra havet.

Jordbunden i området er udviklet i flodaflejringer, aflejret under de sidste istider. Jorderne er sandede og vel drænende, og har samtidig begrænset vand og næringsstof- forsyning, egenskaber som forstærker smagsstofferne i æblerne.

Når temperaturen stiger om sommeren, kommer den kølige luft ind fra Vesterhavet. Dette får temperaturen til at falde og giver mere smag (syre) samt længere modningstid i æblerne og højner dermed kvaliteten.

Vesterhavsmost® har vendt most- og spiritusproduktion 180 grader, ved udelukkende at lave most og spiritus af frisk plukkede æbler fra egen frugtplantage.

-Vi har produceret frugt i mere end 40 år.