Merete Vigen - Vestkystkultur - Vandring

VESTKYSTKULTUR - Natur og kultur

Foto: VisitVesterhavet

Vestkystkulturen for Merete Vigen er livet tæt på havet, og hvordan havet har været med til at præge menneskets liv. Det er de fortællinger hun med guidede ture giver videre til gæsterne. 

Merete Vigen laver guidede ture ved Vestkysten, som giver gæsterne unikke naturoplevelser kombineret med spændende kulturfortællinger. Alt hendes formidling har naturen som drivkraft. Et af de steder, der ofte er en del af de guidede ture er området omkring Filsø. Et smukt naturområde med gode muligheder for forskellige vandreture. De guidede breder sig fra Skallingen i syd til Nymindegab i nord - ud over Filsø-området. På alle de ture Merete Vigen arrangerer, er det vigtigt for hende, at formidle kærligheden til naturen. 

 

Jeg har selv en stor kærlighed til naturen, og den prøver jeg at formidle videre til mine gæster - også i forhold til, at når vi er derude, så passer vi på den natur, vi er i. Jo mere man ved om naturen, desto bedre kan man passe på den - Merete Vigen. 

Portræt Merete Vigen

VESTKYSTKULTUREN - MERETE VIGEN

Helt særlige naturoplevelser ved vestkysten

© VisitVesterhavet
Foto: VisitVesterhavet

Naturen er en uudtømmelig kilde til inspiration, et sted hvor sjælen finder ro, og sindet genoplades. Hver gang vi træder ud i det grønne, åbner vi døren til en verden af uforglemmelige oplevelser. I mødet med naturen bliver vi mindet om vores forbindelse til alt levende. Når vi vover os ud i naturen, forsvinder hverdagens bekymringer. Vi træder ind i et øjeblik af ren tilstedeværelse, hvor vores sanser vækkes til live.

For Merete Vigen giver naturen en oplevelse i sig selv, men en anden måde at være i naturen på er at sanke, som kan gøres på forskellige tidspunkter af året. Merete Vigen har et brændende ønske om at sætte fokus på alt det skønne, vi har i naturen lige uden for døren. 

Det er utrolig spændende at have folk med ud i den danske natur. Der er så mange oplevelser i naturen, og det kan være forskelligt hver gang, man kommer et sted. En dag kan man se en odder ved Filsø, mens den er væk næste gang, man kommer forbi - Merete Vigen

Naturoplevelser med Merete Vigen

Kom med på en af de mange guidede ture som Merete Vigen arrangerer i løbet af året eller få tilrettelagt din egen tur med en helt særlig fortælling, du gerne vil blive klogere på. 

Mere Vestkystkultur

Hvad er Vestkystkulturen? Det er stedbundne, lokale oplevelser, som er værd at køre efter. En uniqueness og drivkraft, som bunder i de givne forhold og ambitionen om at skabe noget ”herude vestpå”.  I serien herunder er det lokale, der sætter ord på, hvad vestkystkulturen er for dem. Du kommer både tættere på dem og alt det, der gør Vesterhavet og vores område til noget helt særligt.

”Don’t be a tourist. Be an explorist.”

Daniel Omhu
VESTKYSTKULTUR - Genbrug med OMHU
Agnete Brinch - kunstner - Blåvand foto
VESTKYSTKULTUR - Kunst og kulturarv