en familie som er på fisketur i Hvide Sande

Naturoplevelser

Foto: FlyingOctober

Ved Vesterhavet finder I skønne naturoplevelser for alle. Området byder på cykel- og vandreture i fantastiske omgivelser, eventyr på de brede sandstrande, ravjagt, drageflyvning og meget mere.

Frisk luft, havduft og åbne vidder. Den vestjyske natur er vild, vanvittig smuk og vidunderlig rig på mange dyrearter. Tag ud i naturen og kom hjem med rygsækken fuld af naturoplevelser. Dyrk sport på vandet, fisk i søer, gå eller cykel på de snoede stier rundt i det vestjyske. Hele året rundt er naturen en oplevelsestank der blot venter på at blive tømt. Uanede mængder af upoleret natur ligger og venter på dig; dybe skove, den lyngklædte hede og store søer.

Fra to hjul til to og fire ben

Spring på to hjul og bestem selv om kilometerne forude skal foregå i ægte Tour de France-stil eller Morten Korch-tempo. Hvad end du vælger, så husk at nyde udsigten på turen. Tager I rundt om Ringkøbing Fjord får I 100 km i triptælleren og undervejs en masse pause-fristelser. Til turene på to ben har Naturpark Vesterhavet skræddersyede vandreture, med ni forskellige ruter af længder, der alle kan klares på en dag. Få hele oplevelsen og book en fire-dags vandretur med mad og overnatning. I jagtsæsonen vrimler Vestjylland med kronvildt, som med sin majestætiske krone på hovedet sikkert vil tage pusten fra dig. Ved Skjern finder du trækfærgerne og et fantastisk fugleliv.

Sand, vand og land

Horisonten, lyden af bølgerne, den friske brise og duften af hav. Her skal du bare stå – snuse og nyde. Se kysten fra vandet - hvor bunkere, sandbunkere og klipper former den vestjyske kyst. En dag på stranden, en tur i kajak på fjorden eller en tidlig morgen med fiskesnøren og stilhed. Hvad end der giver dig sommerfugle i maven, så er den vestjyske naturlige legeplads klar til dig: Byg et sandslot, hop på et SUP paddleboard eller kast snøren og fang aftensmaden.

Mor og barn på stranden ved Vesterhavet

Strandliv

Foto: Niclas Jessen
Surf hvide sande i klitterne om foråret

Vandsport

Foto: VisitVesterhavet
Fiskeri fra båd

Lystfiskeri

Foto: Niclas Jessen

Naturligvis skal det være sjovt

Har du nogensinde været på dragejagt, fundet Nordens guld i strandkanten eller set de mest sjældne dyr flyve forbi? De brede strande ved Vesterhavet er designet til at lade din drage stige til vejrs. Tag på Ravsafari i Hvide Sande og få ’karameller’ med hjem, der er guld værd. Filsø, Tipperne og Skjern Enge er mekka for ynglende og trækkende fugle – find dem og husk kikkerten, varm kaffe og madpakken. Livet som dragetæmmer, guldgraver og fuglepasser kan tage pusten fra de fleste.

Masser af skøn natur til de firbenede

I ferien skal hele familien være samlet – også dem med logrende hale, blød pels og fire ben. Ved Vesterhavet og Fjorden er der masser af plads at boltre sig på og mange steder med overnatning, der allerede har sat hundeskålen frem. Tag jeres firbenede følgesvend med og nyd gåturen i hundeskoven, langs vandet eller gennem klitterne.
 

Udsigt over hedelandskab

Plantager & klitplantager

Foto: VisitVesterhavet
Hund på tur i klitterne

Hundeskove

Foto: Simon Hesthaven
Legeplads i Tistrup

Parker & legepladser

Foto: Varde Kommune