Vindere af årets priser til Destination Vesterhavets turismekonference

Den årlige turismepris

Foto: VisitVesterhavet

Destination Vesterhavet anerkender turismeerhvervet med tre forskellige priser. Årets Turismepris, Årets Turismeiværksætter og Årets Turisme Bæredygtighedspris.

1. Årets Turismepris

Vi giver Årets Turismepris til en virksomhed, kulturinstitution eller ildsjæl, der bidrager til udvikling og vækst i det lokale turismeerhverv og øger innovationen og professionalismen med initiativer eller indsatser, der sætter Destination Vesterhavet på landkortet som destination. Årets Turismepris belønnes med 25.000 kroner, som modtageren skal donere til et godt formål inden for turisme.

Nominerede 2023

VINDER 2023 - FJORDGAARDEN

2. Årets Turismeiværksætter

Vi giver prisen Årets Turismeiværksætter til en nyetableret og innovativ iværksættervirksomhed, der er kommet godt fra start, og som vi vurderer har potentiale for fortsat udvikling og vækst.

En iværksætter defineres som en virksomhed med dansk CVR-nummer, der er registreret efter 1. juni 2016, eller en privatperson der endnu ikke har registreret et CVR-nummer, men som har en forretningsidé, er etableret og har en virksomhedsomsætning.

Årets Turismeiværksætter belønnes med et 1-1 rådgivningsforløb med en konsulent inden for forretningsudvikling samt 10.000 kroner til virksomheden.

Nominerede 2023

VINDER 2023 - LOCAL FOOD

3. Årets Turisme Bæredygtighedspris

Årets Turisme bæredygtighedspris 2023 hylder en etableret eller nyetableret virksomhed, virksomhedsejer eller forening, der har født en bæredygtig idé, der er blevet en del af virksomhedens produktportefølje eller har medvirket til øget opmærksomhed eller øget omsætning i virksomheden eller lokalområdet. Elementet af bæredygtighed bunder i én eller flere af de tre bæredygtige bundlinjer: Økonomi, klima/miljø eller social ansvarlighed samt virksomhedens mod og evne til at kommunikere det bæredygtige element. Med hæderen følger 10.000 kroner, som modtageren skal donere til et godt formål inden for turisme samt mulighed for et tilskud på en værdi af 30.000 kr. til yderligere bæredygtig omstilling af virksomheden. 

Nominerede 2023

VINDER 2023 - OMHU:

VINDERE 2023

Hotel Fjordgaarden i Ringkøbing

Fjordgaarden

© Lars E.
Foto: Lars E.
Rene

Local Food

Foto: VisitVesterhavet
Daniel fra Omhu taler om hav affald

OMHU:

Foto: VisitVesterhavet

Hvordan findes vinderne?

Kandidater kan indstilles frem til den 9. November, og indstillingen skal indeholde begrundelse og motivation. Priserne uddeles på Destination Vesterhavets turisme-konference på Arnbjerg Pavillonen i Varde den 28. november 2023.

Der er udvalgt en dommerkomité, der gennemgår alle indstillingerne til de tre priser. Dommerkomitéen i 2023 består af følgende: 

 • Mads Schreiner, Markedschef Visit Denmark i Hamborg 
 • Lars Ramme Nielsen, Branchedirektør Dansk Erhverv (Medlem af bestyrelsen hos Destination Vesterhavet)
 • Mads Sørensen, borgmester Varde Kommune 
 • Hans Østergaard, borgmester Ringkøbing-Skjern Kommune 
 • Lisbeth Valther, formand Destination Vesterhavet 
 • Lene Slaikjær, Indehaver Hvidbjerg Strand Feriepark 
 • Thomas Hansen, Indehaver Meny Søndervig 
 • Finn Erik Kristiansen, Direktør Pro Varde
 • Lykke Høj Nielsen, Direktør Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd

Fakta om turismepriserne

Destination Vesterhavet har tre priser; Årets Turismepris, Årets Turismeiværksætter eller Årets Bæredygtighedspris.

 • Kandidater kan indstilles frem til den 9. november 2023
 • Alle indstillinger skal indeholde begrundelse og motivation.
 • Indstillinger skal sendes til Lars Ravnholt på lars@visitvesterhavet.dk. Lars er HR- og kommerciel chef hos Destination Vesterhavet.
 • En iværksætter defineres som en virksomhed med dansk CVR-nummer, der er registreret efter 1. juni 2016 eller en privatperson med en forretningsidé, der endnu ikke har registreret et CVR-nummer, men som er etableret og har en virksomhedsomsætning.
 • Priserne uddeles på Destination Vesterhavets turisme-konference på Arnbjerg Pavillonen i Varde den 28. november 2023.

For yderligere information kontakt venligst Lars Ravnholt, HR- og kommerciel chef hos Destination Vesterhavet på +45 24 61 95 71 eller lars@visitvesterhavet.dk

Destination Vesterhavet varetager turismeerhvervsudviklingen på vegne af Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner samt markedsføringen af Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner. Destinationens udviklingsprojekter støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.