Gå til indhold
Mand står og taler foran publikun

Den årlige turismepris

Foto: Flemming Gernyx

Destination Vesterhavets anerkendelse af turismeerhvervet. 

1. Årets Turismepris

Vi giver Årets Turismepris til en virksomhed, kulturinstitution eller ildsjæl, der bidrager til udvikling og vækst i det lokale turismeerhverv og øger innovationen og professionalismen med initiativer eller indsatser, der sætter Destination Vesterhavet på landkortet som destination. Årets Turismepris belønnes med 25.000 kroner, som modtageren skal donere til et godt formål inden for turisme.

VINDER 2022: Hvidbjerg Strand Feriepark

2. Årets Turismeiværksætter

Vi giver prisen Årets Turismeiværksætter til en nyetableret og innovativ iværksættervirksomhed, der er kommet godt fra start, og som vi vurderer har potentiale for fortsat udvikling og vækst.

En iværksætter defineres som en virksomhed med dansk CVR-nummer, der er registreret efter 1. juni 2016, eller en privatperson der endnu ikke har registreret et CVR-nummer, men som har en forretningsidé, er etableret og har en virksomhedsomsætning.

Årets Turismeiværksætter belønnes med et 1-1 rådgivningsforløb med en konsulent inden for forretningsudvikling samt 10.000 kroner til virksomheden.

VINDER 2022: TWENTY TWENTY COFFEE

3. Årets Turismeinitiativ

Vi giver prisen Årets Turismeinitiativ til en etableret virksomhed, virksomhedsejer eller forening, der har fået en god idé og har gennemført den. Årets Turismeinitiativ belønnes med 10.000 kroner, som modtageren skal donere til et godt formål inden for turisme.

VINDER 2022: SPIRITZ

Kristina Bundesen fra SPIRITZ, Lene og Steen Slaikjær, Hvidbjerg Strand, og Veronika (med næste generation på armen) og Honza Zak fra Twenty Twenty Coffee blev hædret med Destination Vesterhavets turismepriser 2022.

Kristina Bundesen fra SPIRITZ, Lene og Steen Slaikjær, Hvidbjerg Strand, og Veronika (med næste generation på armen) og Honza Zak fra Twenty Twenty Coffee blev hædret med Destination Vesterhavets turismepriser 2022.Foto:Destination Vesterhavet

Hvordan findes vinderne?

Perioden for mulig indstilling til Årets Turismepriser er overskredet. For yderligere information vedrørende Årets Turismepriser, kontakt Partnerskabs manager Holger Lyst på mail: holger@visitvesterhavet.dk

Dommerkomitéen 2022 bestod af: 

  • Jan Olsen, Direktør i VisitDenmark
  • Mads Sørensen, Borgmester i Varde Kommune
  • Hans Østergaard, Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune
  • Jens Hausted, Direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme
  • Anders Thusgaard, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Erhvervspolitisk Direktør i Erhvervsministeriet
  • Lars Ramme Nielsen, Chef for Turisme- og Oplevelser, Dansk Erhverv
  • Lisbeth Valther, Bestyrelsesformand i Destination Vesterhavet
  • Katrine Kock Frandsen, Ejer OM-HU

Social Media: