Ravsafari ved Vesterhavet - børn

Efterår på blæstkysten

Foto: Flying October

Nyd efteråret ved Vesterhavet – de smukke farver, åbne vider, hygge og brætspil. Ved Vesterhavet er der god plads, og god tid til det, som betyder noget for dig.

Når sommerluften én gang for alle er presset ud af badedyret, er det tid til at kaste sig ud på dybt vand i grumme historier til Lokes Aften ved Bork Vikingehavn. For både børn og voksne er Vestkysten uanset årstid et eldorado af oplevelser lige fra fredelige legepladser til guidede ture gennem vild natur. Det er som at være i et helt andet land –et eventyrland med spektakulære landskaber og åndeløse fortællinger gemt under sandet. Eller i vandkanten, når der har været storm på blæstkysten. Så kan man være heldig at finde rav - harpiks som træer har svedt ud for 30 – 50 millioner år siden og som er hærdet af havet. Tag til ravfestival i Vejers og oplev det smukke naturprodukt i utallige former og kreationer. Og så er der ikke mindst plantagerne, hvor også de firbenede kan slippes løs. Alle er velkomne. En gæstfrihed, der har gjort Vesterhavet til det sted, hvor danskerne helst vil holde ferie.

Kultur er smagen af en snaps på tur i Bjørnemosen og den traditionsrige svampeuge i Naturpark Vesterhavet. Lyden af brunstige brøl på Krondyrssafari i Kærgaard Plantage. Det er følelser for fugle, som man selv kan få lov at mærke. Det er duften af mos og fyrrenåle i plantagerne. Det er frit løb for tankerne på de åbne vidder og drømme, der tændes ved et bål, når der overnattes i en shelter. Kultur er også FLUGT. Et arkitektonisk værk tegnet af Bjarke Ingels Group og det første museum i verden, der formidler de helt universelle følelser af at være et menneske på flugt. Kultur er også i vid udstrækning formet af den natur, vi er omgivet af. På særudstillingen i Tirpitz, kan du tage hele familien med til Den Skjulte Vestkyst. En rejse 20.000 år tilbage i tiden, hvor landet var dækket af is og Vesterhavet ikke fandtes. En tidsrejse fyldt med både gys, grin og masser af røverhistorier.

Efterårets Vesterhavskøkken

Vild og farverig folder naturens sig ud og nærer ikke bare vores mentale sundhed og gode humør. Alt fra jorden, luften og havet lægger sig også godt i maven. Bliv selv en del af det vilde Vesterhavskøkken på en sanketur efter svampe eller lær kunsten selv at fange krebs. Overalt på markeder og i gårdbutikkerne kan du smage, hvad de små lokale producenter har forædlet af specialiteter – lige fra most til ost og til vestjysk whisky hos verdensberømte og anerkendte Stauning Whisky. I køkkenerne på de mange cafeer og anmelderroste restauranter tilberedes retterne fra bunden og med stor respekt for de lokale råvarer – ofte serveret i selskab med sæsonens fisk eller skaldyr. Vesterhavskøkkenet er alle årstiders kærlighedserklæring til havet, hvor dagens fangst hver morgen landes og skriver sig ind på menuerne.

Fisk på panden - mad

Lokale specialiteter

Foto: Thomas Høyrup Christensen
Servering af dessert

Restauranter

Foto: Flemming Gernyx
Facaden til Hotel Skjern

Overnatning

Foto: Hotel Skjern