Efterår - svampe

Svampeugen

Foto: Niclas Jessen

En livskraftig, vestjysk natur- og smagsoplevelse. I sensommerens gyldne farver skifter smagen af Vesterhavet karakter og rykker ud i skovbunden i Naturpark Vesterhavets store klitplantager.

Skovbunden i de store plantager i Naturpark Vesterhavet omkring feriebyene Blåvand, Henne Strand, Vejers Strand og Nymindegab bugner i efteråret af delikate spisesvampe som kantarel, Karl Johan, og pigsvamp.

I UGE 37 fra 10. - 16. september fejrer områdets dygtige naturvejledere og kokke i hele ugen disse eftertragtede skatte fra skovbunden.

På en række af egnens bedste spisesteder vil du i løbet af ugen kunne nyde retter og særmenuer, der bringer det bedste frem i skovens svampe sammen med gode lokale råvarer fra hav og mark.

Du kan gratis komme på svampetur med kyndige naturvejledere fra NaturKulturVarde. På turene får du en grundintroduktion og bliver klog på spisesvampe og de farlige svampe, hvorefter du kommer ud på svampejagt. Vel tilbage, får du en gennemgang af det du har samlet ind samt tips og vejledning til anvendelse af de spiselige svampe. 

Find events herunder og se mere på svampeuge.dk.