To damer som står i vandkanten med deres surfboards

Forlænget weekend ved Vesterhavet

Foto: VisitVesterhavet

Foråret byder på mange helligdage, lange weekender og mulighed for korttidsferier og smutture. 
 

Danske forårsfornemmelser
Det danske forår et unikt. Påsken kickstarter (som regel) det gode vejr og folk pibler mod kyst- og handelsbyerne for at gå ture ved vandet og opdatere forårsgaderoben. Isbutikkerne åbner skodderne og begynder for alvor at sælge "gammeldaws med det hele" igen og man erkender måske, at vinterfrakken skal hænges i skabet og den lette vindjakke skal frem istedet. Bøgen springer ud i indlandet og aktiviteterne i vand og på land genopstår, i takt med at vi stiller uret til sommertid. 

En gedigen optimisme breder sig generelt med længere og mere solrige dage, det grønne frembrud og de mange helligdage. For JA, der er mange helligdage fra april til juni. Hele ti helligdage, som potentielt set kan forlænge (og forsøde) weekender og muligheden for, at bruge en fridag, som bro til en smuttur mod Vestkysten.

Hvad kan man lave om foråret ved Vesterhavet?
Er du en familie på tur har vores destination mange sjove aktiviteter for alle aldre. Vores mange strande byder på gode gåture langs hele kysten, med garanti for bølgebrus og frisk luft. Er du én af de helt friske skal du måske ud og have forårets første dyp i havet? Generelt set er naturen vores legeplads herude vestpå og byder på mange gode gratis oplevelser. Der er også ekstraordinære oplevelser inspireret af naturen. Lyder det som noget for dig, så tag familien med til aktiviteter som NATURKRAFT eller WOW PARK. En god måde, at være aktiv på som familie og nyde den friske luft. Vi kommer heller ikke uden om, at havet og fjorden, som elementer bærer på et væld af gode aktiviteter. Måske er det i år, at hele familien skal lære at surfe?

Dreng og mand som surfer og et feriehus ved vestkysten

Foto:Visit Vesterhavet

Er du mere til tropiske fornemmelser kan du tage børnene med i badeland ved en af de mange feriecentre. Her finder du også andre gode overnatningsmuligheder, aktiviteter og legelande i hele destinationen. Et godt tip er altid at booke i god tid, da antallet af turister kun stiger fra forår mod sommer. 

Har din bedre halvdel derimod inviteret dig på en smuttur til Vesterhavet, er der også god mulighed for ro og selvforkælelse langs hele kysten. I kan bo i det fri eller i mere luksuriøse omgivelser langs hele kysten. Gå lange ture på stranden, i skoven eller shoppe hele feriebudgettet væk i en af de mange handelsbyer. Ligeledes er den gastronomiske scene heller ikke at tage fejl af på Vestkysten. Stærkt forankrede retter baseret på lokale specialiteter og traditioner, byder på både friskfangede fisk og en stolt tradition for landbrug og fødevarer. Du MÅ ikke gå glip af friskfanget fisk, som skifter på menukortene efter sæsonens muligheder i fjorden og Vesterhavet. I april starter højsæson for både laksefangst i å-deltaet ved Skjern, Pighvar fangst i Vestehavet og sågar Silden strømmer i stimer ind ved blandt andet Hvide Sande, som også hylder begivenheden med den legendariske Sildefestival

Husk at book i god tid 
Der er mange muligheder for gode oplevelser langs Vestkysten. Helligdagene er til rådighed som en god mulighed for, at slå et par ekstra dage sammen eller forlænge weekenden. Men husk at book overnatning og evt. spiseoplevelser i god tid, når du har besluttet dig. For at hjælpe dig lidt på vej med kalendergymnastikken har vi listet alle forårets skønne helligdage op her: 


Palmesøndag 
10. april 2022

Skærtorsdag 
14. april 2022

Langfredag 
15. april 2022

Påskedag 
17. april 2022

Anden Påskedag 
18. april 2022

Store Bededag 
13. maj 2022

Kristi Himmelfartsdag 
26. maj 2022

Grundlovsdag 
5. juni 2022

Pinsedag 
5. juni 2022

Anden Pinsedag 
6. juni 2022

 

Kan vi hjælpe?
Du kan med fordel planlægge størstdelen af din Vesterhavsferie hjemmefra, ved at finde informationer her på siden. Prøv vores udforsk funktion, som giver et godt overblik over mulighederne i vores destination.
Når du kommer til Vesterhavet kan du også gratis hente vores VESTKYSTEN app, som fungerer godt som et virtuelt kort med alt hvad du behøver under dit ophold. Er du mere til direkte vejledning, som inkluderer højt lokalt kendskab og viden om skjulte perler er du mere end velkommen til at besøge os på vores 3 turistkontorer