Kvinde med fiskestang ved Skjern Å sol

Skjern Å Laks

Foto: Tobias Park

Skjern Å er ikke blot et af Danmarks frodigste naturområder med landets eneste floddelta. Det er også her, Danmarks største vildlaks lever.

Fra midten af april kan lakseglade lystfiskere igen prøve lykken i Skjern Å. Den vilde rekordfangst fra 2013 bliver dog svær at slå, selvom det er her, Danmarks største vildlaks lever. En laks som mange lystfiskere drømmer om at få på krogen.

Skjern Å-laksen svømmer hvert år den tusinde kilometer lange tur op til den afsidesliggende, norske øgruppe, Svaldbard. Men om foråret vender de, der er klækket i Skjern Å, tilbage til åen for at gyde. Danmarkshistoriens største. 2013-rekordfangsten er den største laks, der er hevet op af Skjern Å siden 1954. Dengang fangede en københavnsk vinhandler et eksemplar på 26,5 kilo - den største i danmarkshistorien. Og den lokale laksekonge Heine Fausing, ja han kunne også tage æren for den største havørred i åen i 2013. En meter målte den. I april går jagten ind igen, så pak grejet og madkurven, og prøv lykken i Skjern Å.

Søger du den ultimative guide og inspiration til Skjern Å laksefangst, kan du læse mere ved Laksens Hus. Der er også gode tips og tricks at hente til at finde de rigtig gode spots, som lystfisker og fotograf Sarah Rønholt har erfaret. Læs hendes anbefalinger til "En magisk tur langs Skjern Å" her.

Liste
Kort

Laksens Hus - Lystfiskerinformations- og videnscenter

Laksens Hus er et lystfiskerinformations- og videnscenter og ligger lige ved Skjernåens bred. Her kan du få alle de informationer du har brug for hvis du ønsker at prøve kræfter med åens store laks.

Læs mere