Børnefamilie ved vesterhavet går en tur i klitter

Vesterhavet har kurs mod helårsturisme

4.7.2022
Foto: Jakob Gjerluff

Flere danske og udenlandske gæster besøger Destination Vesterhavet uden for den traditionelle højsæson. Overnatningstallene for årets fire første måneder er eksploderet.

Det trækker op til mere helårsturisme i Destination Vesterhavet. Det viser overnatningstallene for årets første fire måneder. I januar til og med april besøgte 27 procent flere gæster Vesterhavsdestinationen set i forhold til samme periode i rekordåret 2019. Dermed er Destination Vesterhavet det ferieområde i Danmark, der har oplevet den største fremgang i vinter- og forårsbesøgende. De to kommuner, der dækker den vestjyske destination, tegner sig for landets næsthøjeste og tredjehøjeste antal gæstebesøg med henholdsvis 1.102.608 kommercielle overnatninger i Varde Kommune og 990.594 i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det betragter direktøren i Destination Vesterhavet som særdeles tilfredsstillende, da turismeudviklingsselskabet netop arbejder benhårdt på at tiltrække turister uden for højsæsonen.

”Både danskere og tyskere er ved at få øjnene op for, at Destination Vesterhavet er meget mere end et sommerferiested og sagtens kan danne rammen om en ferie i vinter- og forårsmånederne. Det er fuldstændig i tråd med vores ambitioner om at sprede turismen ud, så vi kan fastholde og skabe flere arbejdspladser hele året rundt”, siger Peer Heldgaard Kristensen, som er direktør i Destination Vesterhavet.

På verdensplan er hver 10. job tilknyttet turisme. I Varde Kommune står turismen for 20,9 procent af den samlede beskæftigelse, mens 13,5 procent af den samlede beskæftigelse i Ringkøbing-Skjern Kommune er relateret til turisme. Det er samlet set knap 9000 helårsarbejdspladser. Samtidig skaber det omsætning i den lokale detailhandel og gør det muligt for restauranterne at holde åbent hele året rundt, når gæsterne tjekker ind i skulderperioderne. Og det har betydning på den lange bane for lokalmiljøet.

”Vi har et skarpt fokus på kvalitetsturisme, som har mange facetter. Det handler blandt andet om at tiltrække flere højtforbrugende gæster i de perioder, hvor der er god plads. Det er en katalysator for lokalmiljøet i forhold til jobs, forretninger, restauranter og et levende lokalområde, hvor det både er godt at bo, og som er rart at besøge”, fortsætter Peer Heldgaard Kristensen.

Destination Vesterhavet noterede 2.093.201 kommercielle overnatninger i årets første fire måneder af 2022, mens København havde 2.595.787 overnatninger. På tredjepladsen ligger Destination Nordvestkysten med 1.124.706 overnatninger. Ser man kun på de internationale gæster, indtager Vesterhavet også en topplacering, som den destination med størst fremgang i vinter- og forårsmånederne. Således oplevede Destination Vesterhavet en vækst på 26 procent i 2022 af internationale gæster set i forhold til 2019.

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavets kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet er det officielle destinationsselskab for det geografiske område, der dækker Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner, og har til formål at medvirke til at udvikle destinationen og turismen samt markedsføre Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner Varde og Ringkøbing-Skjern. Vesterhavet var den mest besøgte turistdestination i Danmark i 2020.