Vælgermøde om fremtidens turismepolitik i Varde Kommune

29.10.2021
Foto: Stefan Pasch

Turisme er et varmt tema på den politiske agenda. Destination Vesterhavet inviterer nu til åbent vælgermøde den 9. november, hvor spidskandidaterne giver deres bud på Varde Kommunes fremtidige turismepolitik.

Destination Vesterhavet er Danmarks mest populære turistdestination, og det betyder penge i kassen – ikke kun for de klassiske turismevirksomheder, men for hele kommunen. I Varde Kommune spenderede turisterne cirka 4,4 milliarder kroner ifølge seneste økonomiske beregning (2019), og turismemilliarderne trækker tråde langt ind i den kommunale jobskabelse og økonomi. I Varde og omegn genererede turismen således arbejdsplader svarende til 4.711 årsværk, hvilket svarer til 20,9 procent af det samlede antal beskæftigede i Varde Kommune.

Det giver turisme en solid plads på den politiske agenda, men hvordan skal fremtidens turisme i Varde Kommune se ud? Det får vi de politiske partiers bud på, når Destination Vesterhavet inviterer til vælgermøde med spidskandidaterne i Oksbøl tirsdag den 9. november kl. 18.30-21.00.

Vælgermødet indledes med velkomst ved bestyrelsesformand for Destination Vesterhavet, Lisbeth Valther, hvorefter direktør Peer Kristensen giver en introduktion til turismens rolle og betydning i Varde Kommune. Herefter har spidskandidaterne hver især 3 minutters taletid til at give deres bud på kommunens turismeudvikling frem mod 2025, inden moderatoren Lars Hajslund sætter gang i dialog og debat.

Ved vælgermødet kan du blandt andre møde følgende spidskandidater:

 • Søren Laulund, Socialdemokratiet
 • Mads Sørensen, Venstre
 • Steen Holm Iversen, Konservative
 • Per Dueholm, Liberal Alliance
 • Jeremy Bo Pedersen, Dansk Folkeparti
 • Inger Marie Kristensen, Kristendemokraterne
 • Lene Falgreen, Enhedslisten
 • Jonna Buch, Radikale Venstre
 • Flemming Bynge, Udviklingslisten Varde
 • Peter Skødt Knudsen, E-Borgergruppen
 • Anja Karlsson, Nye Borgerlige
 • Gunner Poulsen, SF

Det er gratis at deltage i vælgermødet, og alle er velkomne.  Der serveres lidt vådt og tørt. Vælgermødet afholdes tirsdag den 9. november 2021 kl. 18.30-21.00 på KonceptHotel Oksbøl, Strandvejen 1, 6840 Oksbøl. Tilmelding er nødvendig og skal ske senest den 5. november på https://vesterhavet.billetexpressen.dk/

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavet på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet er det officielle destinationsselskab for det geografiske område, der dækker Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner, og har til formål at medvirke til at udvikle destinationen og turismen samt markedsføre Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner Varde og Ringkøbing-Skjern. Vesterhavet var den mest besøgte turistdestination i Danmark i 2020.