Ringkøbing Lystbådehavn

Vælgermøde om fremtidens turismepolitik i Ringkøbing-Skjern Kommune

28.7.2021
Foto: hvidesande.dk

Turisme er et varmt tema på den politiske agenda. Destination Vesterhavet inviterer nu til åbent vælgermøde, hvor spidskandidaterne giver deres bud på Ringkøbing-Skjern Kommunes fremtidige turismepolitik.

Destination Vesterhavet er Danmarks mest populære turistdestination, og det betyder penge i kassen – ikke kun for de klassiske turismevirksomheder, men for hele kommunen. I området Ringkøbing-Skjern spenderede turisterne cirka 4,4 milliarder kroner ifølge seneste økonomiske beregning (2019), og turismemilliarderne trækker tråde langt ind i den kommunale jobskabelse og økonomi. I Ringkøbing-Skjern genererede turismen således arbejdsplader svarende til godt 4.200 årsværk, hvilket svarer til 13,5 procent af det samlede antal beskæftigede i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det giver turisme en solid plads på den politiske agenda, men hvordan skal fremtidens turisme i Ringkøbing-Skjern Kommune se ud? Det får vi de politiske partier bud på, når Destination Vesterhavet inviterer til vælgermøde med spidskandidaterne i ROFI-Centret onsdag den 3. november kl. 18.30-21.00.

Vælgermødet indledes med velkomst ved bestyrelsesformand for Destination Vesterhavet, Lisbeth Valther, hvorefter direktør Peer Kristensen giver en introduktion til turismens rolle og betydning i Ringkøbing-Skjern. Herefter har spidskandidaterne hver især 3 minutters taletid til at give deres bud på kommunens turismeudvikling frem mod 2025, inden moderatoren Lars Hajslund sætter gang i dialog og debat.

Ved vælgermødet kan du møde blandt andre følgende spidskandidater:

  • Hans Østergaard, Venstre
  • Søren Elbæk, Socialdemokratiet
  • Niels Rasmussen, SF
  • Cristina Cvitanich, Fjordlisten
  • Johnny Zaar fra Enhedslisten
  • Lennart Kvist fra Det Konservative Folkeparti
  • Kristian Andersen, Kristendemokraterne
  • Bodil Hindsholm, Radikale Venstre
  • Markus Salejärvi Højland, Nye Borgerlige

Det er gratis at deltage i vælgermødet, og alle er velkomne.  Der serveres lidt vådt og tørt. Vælgermødet afholdes onsdag den 3. november 2021 kl. 18.30-21.00 i ROFI-Centret, Kirkevej 26, 6950 Ringkøbing.

Tilmelding er nødvendig og skal ske senest den 1. november på https://vesterhavet.billetexpressen.dk/

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavet på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet er det officielle destinationsselskab for det geografiske område, der dækker Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner, og har til formål at medvirke til at udvikle destinationen og turismen samt markedsføre Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner Varde og Ringkøbing-Skjern. Vesterhavet var den mest besøgte turistdestination i Danmark i 2020.