Tyskerne valfartede til Vesterhavet i det sene efterår. Derved er Destination Vesterhavet det største ferieområde i Danmark målt på overnatninger.

Tyskerne valfartede til Vesterhavet i det sene efterår

20.1.2022
Foto: Visitvesterhavet

De tyske turister tjekkede i stor stil ind i Destination Vesterhavet i november måned. Samtidig toppede destinationen som det ferieområde i Danmark med flest internationale gæster. 

Hvis man hører til typen, som symboliserer tyskere med gule regnjakker og tilsvarende farve i gummistøvler, kan man roligt sige, at en af de mørkeste måneder blev lyst op af et gult skær i Destination Vesterhavet sidste år. November måned var i stor stil præget af tyske gæster, som udgjorde knap 74 procent af det samlede antal overnatninger i turismekommunerne Varde og Ringkøbing Skjern, som tilsammen dækker Destination Vesterhavet. Således talte de tyske overnatninger 340.355 ud af destinationens samlede antal kommercielle overnatninger på 460.355. Det er en fremgang i gæstetallet i november måned på 77 procent set i forhold til rekordåret i 2019 – og på hele 175 procent set i forhold til samme periode i 2020. Fremgangen er hovedsaligt båret af tyske overnatninger, og det vækker begejstring hos Peer H. Kristensen, som er direktør i Destination Vesterhavet.

”Det er meget tilfredsstillende, at vi har kunnet fastholde den positive udvikling hen over efteråret og få tyske gæster til at besøge Destination Vesterhavet helt hen i november. Vi stræber efter at holde gang i turismen hele året rundt, så attraktioner, butikker, restauranter og overnatningssteder får en kontinuerlig omsætning. Det betyder nemlig, at de kan skrue op for helårsarbejdspladserne, hvilket har stor betydning i vores lokalområde”, siger Peer H. Kristensen.

Det stigende antal gæster uden for sæsonen er helt i tråd med Destination Vesterhavets strategiske retning, som tager afsæt i at styrke kvalitetsturismen. Og det skal forstås på flere parametre.

”Kvalitetsturisme afskærer os ikke fra at tiltrække flere turister, men vi har et skarpt fokus på at gøre det uden for højsæsonerne, så vi får spredt gæsterne ud over hele året. Med det økonomiske bidrag som turisme tilfører en kommunekasse og det lokale erhvervsliv, så er den med til at styrke kommunens samlede økonomi og skabe et levende lokalmiljø med et rigt udbud af butikker og en varieret restaurantscene, der kan holde åbent hele året. Og det gør Destination Vesterhavet til et mere attraktivt sted både at bosætte sig og besøge”, siger Peer H. Kristensen.

Destination Vesterhavet distancerer sig markant fra andre danske destinationer, når det handler om at tiltrække internationale gæster. I 2021 til og med november måned kunne destinationen notere over fem millioner udenlandske besøgende, og det er mere end dobbelt så mange end den næstmest besøgte destination, som er Nordvestkysten med 2.346.920 internationale overnatninger.  Destination Vesterhavet er således vært for knap en tredjedel af alle internationale overnatninger i Danmark. Ud af de 5.086.898 internationale overnatninger i Destination Vesterhavet, blev de 2.544.311 overnatninger foretaget i Ringkøbing Skjern Kommune, og det gør Ringkøbing Skjern til den kommune med flest internationale overnatninger i årets første elleve måneder i 2021 i hele Danmark.

Samtidig trækker Varde Kommune det længste strå i hele landet, når det kommer til det samlede antal overnatninger. De kommercielle overnatninger tæller 4.409.936, og tallet placerer kommunen øverst på skamlen som landets største turismekommune målt på kommercielle overnatninger.

Med 8.3 millioner overnatninger i 2021 frem til og med november måned fastholder Destination Vesterhavet suverænt positionen som det største ferieområde i Danmark.  Destination Nordvestkysten tjekker ind på andenpladsen med 5.9 millioner overnatninger, mens København holder fast i tredjepladsen med 5.8 millioner overnatninger. 

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavet på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet er det officielle destinationsselskab for det geografiske område, der dækker Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner, og har til formål at medvirke til at udvikle destinationen og turismen samt markedsføre Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner Varde og Ringkøbing-Skjern. Vesterhavet var den mest besøgte turistdestination i Danmark i 2020.

Tina Baungaard-Jensen

Kommunikation & PR

tina@bybaungaard.com