Rekordmange gæster besøgte Vesterhavet i oktober

10.12.2021
Foto: VisitVesterhavet

Oktober var den travleste efterårsmåned i Destination Vesterhavets historie nogensinde. De tyske gæster er for alvor vendt tilbage, og Vesterhavet er Danmarks topdestination.

Selvom der er hvide toppe på bølgerne, og efterårsvindene suser over Vesterhavet, holder det ikke gæsterne tilbage fra at holde ferie i Destination Vesterhavet. Både danske og tyske gæster har i stor stil søgt mod Vesterhavet, Ringkøbing Fjord og omegn, og det gør Destination Vesterhavet til den mest besøgte destination i Danmark i oktober måned. Således holdt 1.271.656 gæster ferie i Destination Vesterhavet i oktober måned, og det er en stigning på 16,2 procent i forhold den hidtil bedste oktober måned, der faldt i 2020 med 1.094.329 kommercielle overnatninger.

”Oktober måned blev den bedste efterårsmåned nogensinde, og det luner utroligt godt oven på et magert forår, hvor vi spejdede langt efter især tyske gæster. Vi mærker en kraftig stigning i antallet af tyskere i ydersæsonerne, og det matcher godt med vores mål om at få tiltrukket gæster ud over hele året. Turismen er et bærende erhverv i Varde og Ringkøbing Skjern kommuner, og når gæsterne kommer ud over højsæsonen, betyder det, at vi kan skabe lokale arbejdspladser hele året”, siger Peer H. Kristensen, som er direktør i Destination Vesterhavet.

Turisme skaber nemlig lokale jobs, der ikke kan flyttes ud af landet. Opgjort i årsværk udgør turismejobs 20,9 procent af den samlede beskæftigelse i Varde Kommune, mens turismeandelen står på 13,5 procent af jobmarkedet i Ringkøbing Skjern Kommune. Samtidig lægger turisterne en væsentlig andel klingende mønt i kasseapparaterne både hos turismevirksomheder og i detailhandlen. I 2019, som er det seneste målbare hele år, købte turisterne i Destination Vesterhavet middage, opredninger, dagligvarer og oplevelser for 8,2 milliarder kroner. Det svarer til, at hver turist brugte gennemsnitligt 700 kroner i døgnet.

I Destination Vesterhavet er der blevet talt langt mere tysk end nogen andre steder i Danmark i 2021. Samlet set besøgte 2.520.229 tyske gæster Danmark, og heraf checkede 1.082.018 af gæsterne ind i sommerhuse, hoteller og andre overnatningssteder i Destination Vesterhavet. Det betyder, at destinationen står for 43 procent af de samlede tyske overnatninger i Danmark i 2021.

Destination Vesterhavet dominerer også det samlede antal overnatninger på landsplan. I årets første ti måneder har Destination Vesterhavet noteret knap 7.9 millioner overnatninger. Det er flere end 2 millioner gæster på det næststørste feriested, som er Destination Nordvestkysten med 5.745.494 overnatninger. Til sammenligning redte København og Aarhusregionen op til henholdsvis 5.043.445 og 4.081.710 gæster. Destination Vesterhavet står derved forsat øverst på skamlen som landets absolut mest besøgte ferieområde i Danmark.

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavet på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet er det officielle destinationsselskab for det geografiske område, der dækker Ringkøbing-Skjern og Varde kommuner, og har til formål at medvirke til at udvikle destinationen og turismen samt markedsføre Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner Varde og Ringkøbing-Skjern. Vesterhavet var den mest besøgte turistdestination i Danmark i 2020.

Tina Baungaard-Jensen

Kommunikation & PR

tina@bybaungaard.com