Par hygger sig i strandstole ved vandet

Kvalitetsturismen er på alles læber

Foto: Robin Skjoldborg

Men hvordan kommer den til udtryk – og hvad er egentlig kvalitet?
Gør som Rasmus Krarup Jensen. Kom og oplev den!

Timing og kvalitet
Destination Vesterhavets 100 km lange kyststrækning og positionen som topscorer på såvel antallet af rekreative friluftsfaciliteter (Friluftsrådet) som topscorer på klimabarometret (Dansk Energi) vidner om, at vi har både kvalitetspræget og tilstrækkelig natur. Naturen den største driver for vores turisme - men vi kan ikke leve af den alene. 

Vi er i forvejen landets største turistdestination, så vores fokus er ikke på at tiltrække flere, men derimod de rigtige gæster på det rigtige tidspunkt, til de rigtige steder. Magien opstår når gæsterne møder en overbevisende fortælling og inspireres til at købe stedbunden kvalitetsoplevelse, som de senere begejstret anbefaler videre.

Derfor er det også en sand fornøjelse når gode folk på eget initiativ besøger destinationen, og lader sig overraske og fornøje af Vesterhavets kvaliteter.

Havnefront med mole sten i hvide sande

Foto:Rasmus Krarup Jensen

Velkommen til Vesterhavet
Lei Iben Raunow fra Feriepartner Hvide Sande var vært for Rasmus Krarup Jensen, redaktør på Connery.dk og forfatter på Mandekogebogen. Hans anmeldelser af Hvide Sande tegner et portræt af pulserende by med mange nye tiltag - som emmer af sammenhold på tværs af holdninger, meninger og typer. Han besøgte om-hu.dk hvis simple forretningskoncept går ud på at lade gæsterne indsamle havfald, som omsmeltes til nye produkter. Det overraskende element er ikke kun gæsternes søgen mod regenerative oplevelser, men også det nuancerede univers, som OM:HU har opbygget omkring kerneforretningen.

Plastik havfald

Foto:Rasmus Krarup Jensen

Ekstraordinære gastronomiske oplevelser
Et hurtigt kig på Rasmus platforme afslører hurtigt, at vi har at gøre med en professionel madentusiast. Flere køkkener bød ham hjertelig velkommen og han kvitterede med en lille serie anmeldelser, der får tænderne til at løbe i vand.
 

Høfde4
Høfde4 i første klitrække ved Hvidbjerg Strand Feriepark tryller med gastronomi i særklasse - i et prisleje så både fastboende og turister kan følge med.

Køkkenet tapper smukt ind i det livskraftige Vesterhavskøkken og går linen ud med sæsonbestemte lokale fødevarer. Rasmus beskriver hvordan en af deres bemærkelsesværdige kreationer med stenbiderrogn, fuldfed syrnet cremefraiche-creme med jordskokkevariationer og en bede-pasta giver helhedsoplevelsen fra jord til bord én over nakken. Ligeledes hyldes restauranten for at balancere gastronomi og muligheden for at tage familien med på tur. Ikke kun den nærværende og ærlige betjening,  men også menukortet byder på hjemmelavede børnevenlige klassikere.

mad på tallerken

Foto:Rasmus Krarup Jensen

... køkkenet emmer af rock-n-roll, men kontrolleret nok til, at de ved, hvad de leger med.

Høfde 4 restaurant i klitterne hvidbjerg

Foto:Rasmus Krarup Jensen

Restaurant Nordic
Restaurant Nordic i hjertet af Ringkøbing piller fine dining ned fra sin lidt ypperlige piedestal med social dining, der inkorporerer god mad i en kontekst, hvor man hygger lidt ekstra om måltidet blandt gæsterne og de involverede i måltidet. Små-retter og snacks serveres med rigelig kærlighed og elementerne taler for sig selv med fine nordiske smagsindtryk. 

...der er plads til både familien, parret, forretningsmødet.

Rasmus roser Nordic for levering af "humørløftende" retter i off-season, med sommerlige farver og smagsnuancer. Eksempelvis en fantastisk røget laks med syrnet fløde og grøn urteolie på toppen. 
Generelt set beskrives menukortet som spændende, innovativt og minimalistisk. Både i udvalg, men også måden hvorpå retterne primært lader råvarerne tale for sig selv.

Laks og mad på tallerken

Foto:Rasmus Krarup Jensen

Lille K by Grantland
Lille K, der ligger på 1. sal med udkig over Hvide Sande havn, gik lige i hjertet på eksil-vestjyden og Rasmus forlader destinationen med løftet om, at han vender retur efter mere, når Lille K´s storebror Kommandobroen og solen melder klar til sommer!

bøf

Foto:Rasmus Krarup Jensen

Foruden restauranten har Lille K også en specialvareforretning - et genialt koncept, at man lige har fået en 3-retters med rigeligt vin og inden udgangen kan nappe en flaske af favoritvinen med hjem - i øvrigt vine, som de selv importerer.

Således lyder blot nogle af beskrivelserne omkring stedbundne kvalitetsoplevelser ved Vesterhavet. Noget for enhver smag og tydelige bånd til den lokale befolkning, natur og stolte tradtioner. Dog er lysten til at udfordre og "krydre" med innovative nyfortolkninger netop dét, som gør vores destination til noget helt specielt - hele året rundt. 

Vi takker Rasmus for besøget og henleder venligst til de fulde anmeldelser via connery.dk. Find dem her: 
OMHU
Høfde4
Restaurant Nordic
Lille K by Grantland