Strand - Børn

Erhvervsfremmebestyrelsen satser på bæredygtig turisme ved Vestkysten

29.4.2021
Foto: Niclas Jessen

Et stærkt partnerskab mellem Destination Nordvestkysten, Destination Vadehavet, Destination Vesterhavet, Dansk Kyst- & Naturturisme, Visit Denmark og erhvervet er blevet bevilliget 11 mio. til at løfte Vestkysten som powerbrand på den internationale scene.

Omdrejningspunktet for projektet er dels at tiltrække nye målgrupper som bruger flere penge på deres ferie og dels at udvikle bæredygtige turismeprodukter, som er attraktive hele året rundt.

”Det er ambitionen for sommeren 2023, at være tilbage på niveau med rekordåret 2019 målt på overnatninger. Herefter fokuseres på en naturlig udvikling i antallet af overnatninger samt vækst i døgnforbruget, ellers går det ud over kvaliteten. Vi skal have tid og plads til at kunne levere en god oplevelse.  Mødet mellem mennesker og naturen skal fremstå i balance, bæredygtighed bliver kun endnu vigtigere og vil afspejles i efterspørgslen efter COVID-19” udtaler direktør Peer Kristensen fra Destination Vesterhavet.

Projektet skal imødegå corona-pandemiens konsekvenser for turismen og bygger videre på projektet Vækst og Værdiskabelse hos Vestkystens turismeerhverv. Data og potentialeanalyse skal resultere i nye og bedre oplevelsestilbud for natur- og kulturturister i en evidensbaseret udvikling, ligesom det skal styrke vidensgrundlaget for grøn, social og økonomisk bæredygtig udvikling af området.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/skulder-ved-skulder-dansk-turisme-arbejder-sammen-komme-ud-af-skyggen-af-covid-19