Portræt af Peer Kristensen med Vesterhavet som baggrund

Direktør for Destination Vesterhavet takker af efter sommer

28.6.2023
Foto: FlyingOctober

Destination Vesterhavet skal have ny direktør. Peer H. Kristensen, som har sat vind i vækstsejlene, rykker retur til Østjylland. Udviklingsarbejdet fortsætter, lover bestyrelsesformand Lisbeth Valther.

Vækstdriver i dansk turisme med en turismefremgang på 25 procent og en opblomstrende helårsturisme i Destination Vesterhavet. Arkitekten bag udviklingen, Peer H. Kristensen, har sat sit præg på destinationen i de godt to år, han har stået ved roret i Destination Vesterhavet. Nu trækker han sig fra dansk turisme til fordel for et job i Aarhus, der er tættere på hans private hjemmebane. Bestyrelsesformanden havde gerne set direktøren blive lidt længere, men Lisbeth Valther har forståelse for beslutningen og er taknemmelig for den fremdrift, Peer H. Kristensen har formået at skabe.

”Det er drønærgerligt. Peer har med sin exceptionelle forståelse for destinationsudvikling levet op til alle vores forventninger. Jeg er utrolig glad for, at han har givet turismen et mærkbart kvalitetsløft, og jeg hæfter mig ved det solide vækstfundament, vi bygger videre på. Vi står i et stærkt Vestkystsamarbejde, vi tiltrækker internationale og danske turister som aldrig før, og der er et lødigt samarbejde med erhvervslivet og lokalsamfundet. Det er i høj grad Peers fortjeneste”, siger Lisbeth Valther, som er bestyrelsesformand i Destination Vesterhavet, der dækker Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Varde Kommune er i dag landets næststørste turismekommune, mens Ringkøbing-Skjern er landets tredjestørste målt på overnatninger af alle nationaliteter. Destination Vesterhavet stod for 60 procent af den totale vækst i internationale gæster i årene 2019-2022, mens det akkumulerede antal turister i destinationen er vokset med knap 25 procent. Alene i 2022 besøgte knap 17 procent af den samlede mængde turister i Danmark Destination Vesterhavet. Samtidig har destinationen lykkedes med at tiltrække flere købestærke gæster – ikke mindst i vinterhalvåret, hvilket har stor betydning for hele lokalsamfundet.

Portræt af Peer Kristensen med Vesterhavet som baggrund

Destination Vesterhavet skal have ny direktør efter sommer. Peer H. Kristensen vender hjem til Aarhus.Foto:FlyingOctober

”Jeg er stolt over den turismefremgang, vi har skabt hen over årene. Helårsturismen spiller en stor rolle i at opretholde et levende lokalsamfund, hvor man har lyst til at bo hele året. Det kræver arbejdspladser, helårsåbne butikker, restauranter og et rigt kulturliv. Gæsteomsætningen er med til at holde hånden under lokalområdet, og det har betydet meget for mig at være med til at skubbe på den udvikling. Destinationen er i god form, og det dynamiske og dygtige team i Destination Vesterhavet er gearet til at bære udviklingen videre. Selv glæder jeg mig til at få mere tid med min familie”, siger Peer H. Kristensen.

Peer H. Kristensen bliver i direktørstolen frem til den 31. august, hvorefter han tiltræder en nyoprettet stilling som direktør for Security Tech Space i Aarhus.

Bestyrelsen igangsætter søgningen efter den nye direktør for Destination Vesterhavet på den anden side af sommeren.

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavets kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet varetager turismeerhvervsudviklingen på vegne af Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner samt markedsføringen af Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner. Destinationens udviklingsprojekter støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Tina Baungaard-Jensen

Kommunikation & PR

tina@bybaungaard.com