Partnerskab for Vestkystturisme

Partnerskab for Vestkystturisme

Foto: Flying October

Partnerskabet er en forening med fokus på bæredygtig udvikling af turismen langs Vestkysten.

Partnerskab for Vestkystturisme er et strategisk samarbejde mellem destinationsselskaberne og kommunerne langs den jyske vestkyst. De deltagende destinationsselskaber er p.t. Visit Nordvestkysten, Destination Vesterhavet og Destination Vadehavskysten.  De deltagende kommuner er p.t. Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder kommune. Partnerskabet arbejder med at udvikle hele Vestkysten til én stærk destination gennem fælles vækstaktiviteter. Destination Vesterhavet varetager sekretariatsfunktionen for partnerskabet.

Foreningens bestyrelse er sammensat af både offentlige og private aktører for på bedst mulig vis at sikre partnerskabets formål med at skabe bæredygtig vækst og udvikling på Vestkysten. 

Adresse

Partnerskab for Vestkystturisme
Kirkevej 4
6960 Hvide Sande

Der findes mere materiale end præsenteret herunder - dette kan fremsendes ved behov. 

Logobjælke alle tre destinationer

 

Et par går en tur ved et feriehus i klitlandskab

Sæt kryds til årsmøde 2025

Mandag 3. Marts på Nørre Vosborg, Vemb Kl. 10-12

Foto: VisitVesterhavet

Dokumenter Partnerskab for Vestkysten

Oversigten bliver løbende opdateret med de seneste dokumenter fra Partnerskab for Vestkysten. 

En folk måger som flyver over Vesterhavet

Foto:Frank Mckenna

Baggrunden for Partnerskab for Vestkystturisme

Partnerskab for Vestkystturisme er en selvstændig forening med egen bestyrelse.

Foreningen blev stiftet i september 2015 på baggrund af regeringens Vækstplan for dansk turisme og i forbindelse med etableringen af Dansk Kyst- og Naturturisme.

Partnerskab for Vestkystturisme var oprindeligt bestående af de 11 kommuner på Vestkysten, men er i dag et samarbejde mellem tre destinationsselskaber og 10 kommuner langs den jyske Vestkyst. 

Partnerskabet arbejder for at skabe bæredygtig udvikling i kyst- og naturturismen i Danmark med fokus på Vestkysten og på at realisere indsatser i Udviklingsplan for Vestkysten, der blev lanceret første gang i juni 2018, og i en opdateret version i oktober 2021. 

Ambitionerne for Vestkysten er høje, og målet er, at Vestkysten skal være blandt Nordeuropas mest attraktive kystdestinationer. Vestkysten skal bidrage til nytænke og skabe en markant vækst i kyst- og naturturismen og samtidig styrke kystens naturmæssige kvaliteter og værdier. 

Vil du vide mere om Partnerskab for Vestkystturisme?

Anja Hartung

Interim sekretariatsleder - Partnerskab for Vestkystturisme

partnerskab@vestkystturisme.dk

Vibeke

Udviklings- og Partnerchef

vibeke@visitvesterhavet.dk