Gå til indhold
©  Foto:

Udstilling på Vestjyllands Kunstpavillon: Keep your laws off my body

I soloudstillingen Keep your laws off my body på Vestjyllands Kunstpavillon arbejder Mette Winckelmann med forhandling og søger nye potentialer i det allerede definerede. Hun gentænker strukturer og materialer - både på en fysisk og konceptuel måde - og undersøger alternative positioner i modsætning til det fastlåste perspektiv, som erklærer noget som “konkluderet”.

En kerne i Winckelmanns praksis er interessen for at forstå de empiriske, spirituelle og sociale implikationer af at have en krop, og hun udforsker dette i sin tilgang til materialer og abstraktion. Med det som udgangspunkt redefinerer Winckelmann eksisterende materialer i et forsøg på at forstyrre og frigøre dem fra deres oprindelige identitet og funktion. Eksempler på disse er en række rester fra tidligere produktioner - såsom byggematerialer fra renoveringen af Dannerhuset i 2011 og fraklip fra tekstiludskæringer af ældre værker. Sammen udgør de inventaret der er på spil i udstillingen.

Ligesom i kredsløbs-bøjning - hvor elektroniske dele bliver modificeret for at opnå andre effekter end oprindeligt tiltænkt - arbejder kunstneren med at rekombinere, samle, retouchere og male over, hvilket skaber en stedsspecifik installation bestående af individuelle værker, der tilsammen danner en ny betydning. Samtidig er de værker, som hver især taler for sig selv og insisterer på sine egne dagsordener. Brugen af lysstofrør i rummet, som er indarbejdet i selve værkerne, understøtter deres fysiske tilstedeværelse og demonstrerer, at deres identitet kommer indefra, fra objektet, og skinner igennem overfladen. I den kunstneriske såvel som den sociale sfære har forudbestemte valg en tendens til at definere, hvordan vi fungerer og forholder os til os selv og hinanden. Med sin udstilling på Vestjyllands Kunstpavillon antyder Mette Winckelmann, at det er muligt at strække og forhandle de indarbejdede strukturer til fordel for en alternativ eksistens.

Fernisering: lørdag, den 12. november fra kl. 14.00-16.00.

Social Media: