Gå til indhold
©  Foto:

Fiskeriets Hus

Tag en tur med under vandoverfladen og oplev de mange spændende og alsidige fisk fra hav og fjord. Følg med i deres laden og gøren i deres store akvarier og oplev dem helt tæt på ved klappebassinet. 

Gå med under vandoverfladen i de store akvarier og oplev de spændende fisk fra hav og fjord. Knurhanerne, der ”flyver” rundt i vandet. Havkattene med det bistre udseende. Hummerne, der graver store huller. Helten, Ringkøbing Fjords nationalfisk. 

I akvariet er ål og helt to af de fiskearter, som har deres egne historier for egnen.  Se hvordan de fanges, spises og om hvad der gøres for at bevare bestandene. 

Museet viser Hvide Sandes historie igennem tiderne og afvandingsslusens indvirkning på miljøet i Ringkøbing Fjord.

Fiskens vej fra hav til bord

Redningsvæsenet i Hvide Sandes tragiske historie om forliset i 1951, og hvad man gør i vore dage for at undgå sejl- og badeulykker. Det sidste originale eksemplar af et havskib er udstillet i kælderen, en bådtype som tidligere blev brugt til at fiske med fra åben strand langs hele Holmsland klit.

En kopi af havskibet - ”Thomas” af Sdr. Lyngvig” - kan fra november til maj ses i husets udendørs udstilling, resten af året ligger den på sin plads i Tyskerhavnen.

Specielt for børn

Stort klappebassin med forskellige fisk og krabber. Fiskeriets Hus er beliggende ved afvandingsslusen midt i Hvide Sande.

Priser og åbningstider

For at se mere om priser og åbningstider klik HER.

Social Media: