Henne Strand er kommet på CNN Travels hitliste over besøgsmål i Europa, som man bare må besøge

Henne Strand topper på CNN’s Grand Tour liste

7.10.2022
Foto: Visitvesterhavet

CNN Travel har udvalgt de 17 bedste steder at besøge i Europa på ”The Grand Tour”. I selskab med Pompeji, Lisabon og Salzburg topper Henne Strand på den amerikanske hitliste.

I slutning af det 18. og begyndelsen af det 19. århundrede var det på mode blandt velbeslåede amerikanske rejsende at tage på en Grand Tour og udforske det bedste, som Europa havde at byde på. Det har inspireret CNN Travel til at sammensætte nutidens hitliste over besøgsværdige steder på det europæiske kontinent, og som det eneste sted i Danmark, figurerer Henne Strand på listen blandt velkendte storbyer, prominente UNESCO-perler og storslåede nationalparker.

”Det har en stor værdi at blive nævnt på internationale hitlister over unikke destinationer. Det er ikke fordi, at vi nu forventer amerikanere i hobetal, men det giver en synlighed over for andre internationale medier, som skeler til, hvad de store anerkendte medier fremhæver. Det skubber derfor Vesterhavet længere frem i mediebussen og er med til at sætte Destination Vesterhavet på verdenskortet”, siger Peer Heldgaard Kristensen, som er direktør i Destination Vesterhavet.

CNN Travel har genoplivet Grand Tour-begrebet med afsæt i, at mere end to års indestængt efterspørgsel har boostet mange globetrotteres fokus på store europæiske ferier, hvor den kan sammensætte ens egen episke, tværkontinentale rejse. Samtidig står dollaren stærkt over for euroen og nordiske valutaer, så amerikanerne får mere ud af deres rejsebudget.

Henne Strand beskrives som ”wild and windswept” og et ferieparadis for personer med hang til outdooraktiviteter og naturoplevelser ved strand, hede og skov i kombination med et sublimt gastronomisk eventyr på Henne Kirkeby Kro. Henne Strand repræsenterer Nordeuropa på listen i følgeskab med Lofoten i Norge, der ligeledes får en varm anbefaling med på vejen af et af verdens største medier.

Find listen på CNN Travel

For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos Destination Vesterhavets kommunikationsbureau, By Baungaard, på +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com

Om Destination Vesterhavet

Destination Vesterhavet varetager turismeerhvervsudviklingen på vegne af Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner samt markedsføringen af Vesterhavet som et attraktivt rejsemål. Det er Destination Vesterhavets ambition at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner. Destinationens udviklingsprojekter støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Vesterhavet var den mest besøgte turistdestination i Danmark i 2021.