Visitvesterhavet
Vinterbadning i Hvide Sande

Vinterbadning for nybegyndere og andre landkrabber

Overvejer du at prøve at vinterbade? Så er du langt fra den eneste for vinterbadning er det nye vidunder-rus. Her en miniguide til at få en succesfuld oplevelse, som du vil kunne se tilbage på som den fedeste oplevelse i vinteren 2021.

Der sker ikke meget rundt i det danske land for tiden, så der er ikke flere undskyldninger for ikke at prøve årets trend og hoppe med et familiemedlem eller ven i det kolde vand. Det er en sjov aktivitet, som kan skabe en masse gode grin og glæde i flere timer bagefter. Din krop bliver nemlig fyldt med endorfiner og adrenalin i blodet. Det er videnskabeligt bevist at vinterbadning giver ny god energi. Desuden virker endorfiner sådan at vinterbadning simpelthen kan forbedre humøret.

Der er mange lokale, som tager sig en dukkert i Hvide Sande i øjeblikket, så spørg endelig løs når du møder en af os.

Med de rigtige råd, som du kan læse her bliver det en rigtig god oplevelse. Vores lokale saunaer er desværre lukket på grund af Covid-19, men byens spisesteder har varm kaffe og kakao to-go. Så det er bare med at komme i gang.

Der er et par sikkerhedsanbefalinger, som skal være i orden inden du hopper i.

Hvornår kan du vinterbade?

Det er vigtigt at have respekt for vandet og tænke sig om inden man hopper i. Det er en fordel at vinterbade i dagstimerne, hvor solen skinner og hvor vejret er stille uden for meget blæst, da vinden kan have en ”Wind Chill faktor”, som kan mangedoble kuldeoplevelsen.

Hvor kan du vinterbade?

Der er ingen badebroer i Hvide Sande dels på grund af vedligeholdelse og dels fordi forholdene ikke er ideelle til en badebro, men der er masser af gode steder at gå i vandet rundt om fjorden.

Ringkøbing Fjord

Fjorden er et godt sted at gå i vandet fordi fjorden på de første 100 meter er mindre end 1 meter dyb. Så du oplever kun at komme i vand til knæerne. Ved Westwind Syd og Westwind Nord er forholdene rigtig gode da stranden der bliver brugt til wind-surf og SUP. Gå aldrig i vandet nær slusen, da der kan være understrøm.

Vesterhavet

Du vil opleve at Vesterhavet er uforudsigeligt om vinteren. Der kan være dybe huller og stranden ændrer sig fra dag til dag. Der er mange kræfter på spil i Vesterhavet, så vi kan kun anbefale at du går i vandet ved bøje-afspærringen på Dækmolevej i Hvide Sande. Hvide Sande Havn har lavet et sikkert afspærret område i havnen specialet til vinterbadere. Der er ingen trængsel, dog kan der kikke en lille sæl frem i ny og næ.

Ekstra råd

Badesko i neopren vil være en rigtig fornuftig ting at investeres i.

Gå aldrig i vandet alene. Det kan ikke siges mere tydeligt.

Vi lover at det bliver en smuk og unik oplevelse. Rigtig god vinterferie.