Gå til indhold
Vinterbadning

Vinterbadning for nybegyndere og andre landkrabber

Foto: Ralf Andersen

Overvejer du at prøve at vinterbade? Så er du langt fra den eneste for vinterbadning er det nye vidunder-rus. Her en miniguide til at få en succesfuld oplevelse i vandet.

Hvornår kan du vinterbade?

Det er vigtigt at have respekt for vandet og tænke sig om inden man hopper i. Det er en fordel at vinterbade i dagtimerne, hvor solen skinner og hvor vejret er stille uden for meget blæst, da vinden kan have en ”Wind Chill faktor”, som kan mangedoble kuldeoplevelsen.

Hvor kan du vinterbade?

Der er ingen badebroer i Hvide Sande dels på grund af vedligeholdelse og dels fordi forholdene ikke er ideelle til en badebro, men der er masser af gode steder at gå i vandet rundt om fjorden.

Ringkøbing Fjord

Fjorden er et godt sted at gå i vandet fordi fjorden på de første 100 meter er mindre end 1 meter dyb. Så du oplever kun at komme i vand til knæerne. Ved Westwind Syd og Westwind Nord er forholdene rigtig gode da stranden der bliver brugt til wind-surf og SUP. Gå aldrig i vandet nær slusen, da der kan være understrøm.

Vesterhavet

Du vil opleve at Vesterhavet er uforudsigeligt om vinteren. Der kan være dybe huller og stranden ændrer sig fra dag til dag. Der er mange kræfter på spil i Vesterhavet, så vi kan kun anbefale at du går i vandet ved bøje-afspærringen på Dækmolevej i Hvide Sande. Hvide Sande Havn har lavet et sikkert afspærret område i havnen specialet til vinterbadere. Der er ingen trængsel, dog kan der kikke en lille sæl frem i ny og næ.

Ekstra råd

  • Badesko i neopren vil være en rigtig fornuftig ting at investeres i.
  • Gå aldrig i vandet alene. Det kan ikke siges mere tydeligt.
Liste
Kort

Søndervig Vinterbadefestival

De fleste kender nytårstraditionen med at hoppe ned fra en stol og ind i det nye år. Igen i år er det i Søndervig muligt at gøre det traditionelle lille hop til et kæmpe koldt plask – med et hop direk...

Læs mere

Social Media: