©  Foto:

Stranden ved Blåvandshuk Fyr - Blåvand Strand

Stranden ved Blåvandshuk Fyr er en stor bred sandstrand med udsigt til vindmølleparken Horns Rev. Stranden er beliggende i et stort ferieområde med sommerhuse og i et militært øvelsesområde.

Fra toppen af Blåvandshuk Fyr er en fantastisk panoramaudsigt over den flotte kystlinje og den smukke vestjyske natur. Blåvands Huk er Danmarks vestligste punkt. Fyrtårnet er placeret på Horns Bjerge 18 m over havets overflade og er 39 m højt. Lyset fra tårnet rækker 42 km væk, og blev tændt første gang i 1900. Det bruges stadig til at advare søfarende mod Horns Rev.

Ankomst, p-plads og faciliteter: Der er mulighed for at parkere ved Blåvandshuk Fyr på adressen Fyrvej 106, 6857 Blåvand. Her findes både toilet og handicaptoilet. I samme område finder man en kiosk.

Information: Stranden er tildelt Badepunkt siden 2020. Ved p-pladsen findes information om badevandsklassifikation, badesikkerhed og Badepunkt. Stranden er bilfri.

Besøgende: Stranden ved Blåvand adskiller sig fra en typisk vesterhavsstrand, da der næsten ingen stigning er i vandet. Derfor er der også lavvandet langt ud i havet. Her er ingen kraftig Vesterhavsstrøm og kun rolige bølger ruller mod sandstranden. Stranden er derfor aldeles børnevenlig, og man kan trygt lade børnene lege i vandet. De anderledes forhold skyldes Horns Rev, der strækker sig ca. 40 km ud i Vesterhavet. Derved dannes nærmest en lagune, der i samvirke med de mange hvide klitter, skaber smukke, stille og rolige omgivelser. Blåvand Nordstrand og Horns Rev er desuden kendt for at være de to bedste steder at gå på jagt efter rav i Danmark – Vesterhavets guld. Dette skyldes også den lave stigning, da alt hvad der bliver skyllet op, bliver liggende.