Gå til indhold
©  Foto:

Stauning Havn

Stauning Havn er en hyggelig havn, som bliver flittigt brugt af fritidssejlere, fritidsfiskere og jægere. Havnen blev indviet den 11. september 1938, og har plads til cirka 250 både. Derudover har havnen også 50 tilhørende hytter, og den eneste tilbageværende fjordkutter ved navn ”Grethe”.

Stauning Havn, som er beliggende ca. midt for Ringkøbing fjord på den østlige side, er en hyggelig havn, som benyttes af fritidssejlere, fritidsfiskere og jægere. 
Stauning Havn blev indviet den 11. september 1938. Havnen er siden blevet udvidet, så der nu er plads til ca. 250 både.
På havnen findes desuden ca. 50 små hytter. 

I havnen finder du kutteren Grethe, som er den eneste tilbageværende af de oprindelige fjordkuttere fra Ringkøbing Fjord. Af hytter skal nævnes hytte nr. 5, Arken, som hver sommer blev brugt som flydende hus på fjorden, før Stauning Havn blev anlagt.
 
Af aktivitetsmulighederne er lystfiskeri i fjorden eller i de mange put & takesøer i området, jagt på fjorden, ture til Skjern Enge for at se på de mange fugle og med mulighed for sejlads med trækfærge, Danmarks Flymuseum, Bundsbæk Mølle og Dejbjerg Plantage.  Baglandet til havnen består af et sommer-husområde og Stauning by, hvor der er mulighed for indkøb og oplevelser.

Social Media: