©  Foto:

Naturrum Stemmeværkspladsen ved Ansager

Hvis du er på tur i omegnen af Ansager, går du glip af en inspirerende naturoplevelse, hvis du ikke vender forbi stemmeværkspladsen ved Ansager og Varde å. Stemmeværkspladsen er et naturskønt område tæt på Kyst til kyst Stien, med smuk natur og spændende kulturhistorie.

Man kan næsten høre det. Naturen synger. Stemmeværkspladsen ved Ansager og Varde å er et naturskønt område med smuk natur og spændende kulturhistorie. Her finder du shelters til overnatning, bålhytte med plads til 40 personer og udstilling. Du kan komme hertil i bil, på cykel, i kano, på hesteryg eller på vandreben.
Udstillingen fortæller om naturen i området, og hvordan den nu nedlagte kanal og stemmeværk sendte vand videre ned til Karlsgårdeværket for at producere strøm.

Fra Stemmeværkspladsen kan du vandre ad Kanalstien, som følger den nu nedlagte kanal. Hvis du vandrer ned ad stien langs kanalen, kommer du ind på Kyst til Kyst Stien. Kyst til Kyst Stien er en afmærket vandrerute på næsten 140 km, der er blevet til i et samarbejde mellem Varde, Vejen, Billund og Vejle Kommune og en lang række private lodsejere. Der findes også en natursti til Ansager, som du kan følge på en rundtur som er ca. 10-11 km. Her skal du blot følge naturstien, gå ad Eghøjvej, som rammer Mølbyvej og herefter ned ad Vejlevej. Der findes også en cirka to kilometer lang trampesti (ikke handicapvenlig) som går fra Stemmeværkspladsen, over broen og til Vejlevej. Trampestien er afmærket hele vejen.

Ved stemmeværket i Ansager er der en anløbsbro til kanoer. Der er adgang til vand, toilet og shelters der kan bookes i forvejen på booking@bookinaturen.dk.

Med et fiskekort i hånden (kan købes på nettet) vil du 100 meter opstrøms fra stemmeværkspladsen få adgang til fiskeri i både Varde, Ansager og Grindsted å som alle løber sammen lige der.

Husk selv at medbringe brænde til bålet, så du kan tilberede dine friskfangede fisk og fyre op om en helt unik oplevelse i det fri.