Husbåde på række i Bork Havn

Sommerhus på vandet

Foto: VisitVesterhavet

Hvis I gerne vil bo helt tæt på vandet under hele ferien, er en topmoderne husbåd måske lige netop det, I søger. Her er alle moderne faciliteter - og små, klukkende bølger lige på den anden side af væggen.

Hvis drømmen er at bo på vandet, uden at give afkald på komfort, så er husbåden det helt perfekte valg. Husbådene kan rumme fem-otte personer og er udstyret med alle de faciliteter, der findes i et topmoderne feriehus. Der er terrasser med havemøbler til afslapning og solbadning og i stuen er installeret varme/ brændeovn, som garanterer for indendørs hygge en barsk efterårsdag, når vestenvinden hyler i tovværket og pisker vandet til skum.

Husbåde i Hvide Sande og Bork Havn

Fra bådene er der panoramaudsigt ud over vandet og havnen, og sceneriet ændrer sig jo hver eneste time på dagen. Husbådene ligger flere steder i Hvide Sande og i Bork Havn. Størrelserne varierer, men standarden er i top i dem alle.

Checkliste til husbåde

Med et ophold på en husbåd er der lagt op til en helt ny ferieoplevelse. Man er sikret nærkontakt med naturen samtidig med, at man har førsteparket til livet ved de idylliske havne. Lad husbådens blide bevægelser vugge dig i søvn og nyd vandets klukkende lyde lige udenfor vinduet.
Man kan finde husbåde flere steder i Hvide Sande og Bork Havn. Rent praktisk er en husbåd at betragte som et feriehus, og det er derfor de samme ting, man skal huske og være opmærksom på som ved feriehuset. Linned skal medbringes (eller kan bestilles mod betaling), barnesenge/stole skal bestilles og rengøringsmidler, klude og viskestykker skal medbringes.

Husbådene er ellers udstyret med de samme faciliteter som feriehusene, og der er plads til 5-8 personer. Der er terrasser med havemøbler og stuer med varme/brændeovne. Derudover er man sikret panoramaudsigt ud over vandet og havnen, og man kan opleve livet i havnen 365 dage om året.

Man kan opleve, at der foregår havnearbejde i Bork og Hvide Sande Havn, selvom der er gæster i husbådene. Derfor kan man blive vækket tidligt af biler eller skibe og af folk, der kommer og går.