Åbningstider for butikker i Hvide Sande, Ringkøbing, Skjern, Tarm, Søndervig

Åbningstider

Foto: Presse

Vores butikker har forskellige åbningstider - alt efter hvilken by de hører til. Husk altid at tjekke den enkelte by, inden shoppeturen begynder. 

Danmark har nu, i stedet for en lukkelov, det der kaldes en helligdagslovgivning, som giver butikkerne mulighed for selv at bestemme, hvornår de vil holde åbent. Den eneste begrænsning angående åbningstider er, at de større butikker skal holde lukket på helligdage, på grundlovsdag, juleaftensdag og efter klokken 15.00 nytårsaftensdag. Alle mindre butikker er undtaget fra denne regel.

I ferieområderne kan de fleste butikker selv bestemme, hvornår de vil holde åbent, og i byer som Søndervig og Hvide Sande betyder det, at der er åbent længe – i Søndervig er der åbent til klokken 21.00 i de tre højsæson-uger – uge 29-30-31.

Det er lidt forskelligt, hvornår butikkerne åbner om morgenen: Alle bagerforretninger åbner tidligt, dagligvare-butikker ligeså, mens andre åbner klokken 9.30 eller senere. Det er op til handelsforeningerne i de enkelte byer, hvornår butikkerne lukker, så husk at tjekke de forskellige byers åbningstider. Du kan se dem herunder. 

Søndervig
Skjern
Tarm  
Videbæk
Ringkøbing

Praktiske informationer