Fiskeri på Ringkøbing Fjord

Fiskeri i Ringkøbing Fjord

Foto: VisitVesterhavet

I den sydligste del af fjorden er der mange aborrer, skaller, gedder og helt. Har man adgang til en båd, er der meget at udforske, og man kan skabe sit eget fiskeeventyr i små kroge og vige. 

Her er virkelig frihed til at mærke naturen, lade roen sænke sig og nyde stilheden, indtil der er bid. Bemærk det er forbudt at fiske laks og havørred i Ringkøbing Fjord.

De små fjordhavne

Fjorden er mange steder utilgængelig for lystfiskeri, men fra de små bådehavne som Skaven havn, Stauning Havn og Bork Havn er det let at komme til. Man skal, når man fisker i fjorden, være opmærksom på fredningszoner i havnene og i selve fjorden.

Sildefiskeri

April og maj er topsæson for sildefiskeri ved slusen i Hvide Sande. Silden trækker igennem slusen for at komme ind i fjorden og gyde. Denne flaskehals gør, at fiskene bogstavelig talt "står som sild i en tønde" - og derfor let kan fanges af lystfiskere.

Aftensmaden er hurtigt sikret

Til at fange sild bruger man små sildeforfang, som kan købes hos de lokale grejforhandlere. Sildefiskeriet er en billig og familievenlig aktivitet, hvor alle kan være med, og chancen for at fange fisk til aftensmaden er næsten garanteret. Man står skulder ved skulder og fanger rigtig mange sild. Men husk at sildene også skal renses, inden de kan nydes!