Meet the locals

Lokale ildsjæle indtager hovedrollerne i syv film fra Ringkøbing Fjord 2014

Foto: Ringkøbing Fjord Turisme

Med syv nye film giver Ringkøbing Fjord Turisme nu sine gæster et smugkig ind i de lokales liv. Filmene ”Meet Us” stiller skarpt på en række passionerede lokale, den utæmmede natur og den autentiske kultur på Vestkysten. 

”De syv film viser, at Ringkøbing Fjord-området ikke kun byder på lækre strande, flot natur og hyggelige byer. De mange lokale, vi har, der i deres arbejde og fritid er drevet af passion, er en mindst ligeså stor attraktion for vores gæster. De lokale er eksperter i vores område. I vores madtraditioner, natur og historie og de elsker at dele deres passion og viden med gæsterne”, siger turistdirektør hos Ringkøbing Fjord Turisme, Lykke Nielsen Høj.  

Fra madentusiasterne i Vestkystens Gårdbutik til naturelskeren i Skjern Enge
I hver af de syv film, der alle varer 3-4 minutter, præsenteres seerne for en inspirerende og passioneret ildsjæl fra Ringkøbing Fjord-området. Den 77-årige fisker i Hvide Sande, som vil fiske ”så længe han kan kravle” og Dorthe Fjord Tarbensen og hendes mand Jens Ingvard Larsen, der sammen har skabt en lille lokal madrevolution med Vestkystens Gårdbutik. I Rinkøbing guider Eva Bay-Jørgensen og hendes mand os rundt i de gamle kvarterer, og i Skjern Enge viser naturvejleder Sabine Jensen sit højtelskede naturområde frem. I de tre resterende film følger kameraet en 17-årig danmarksmester i wakeboard, en rødskægget viking i Bork Vikingehavn og en lokal ekspert i vestkystens bunkere.

De lokale er en attraktion i sig selv
Inspirationen til Ringkøbing Fjord Turismes nye film er blandt andet hentet i Visit Floridas kampagne ”Florida Insiders” og i Visit Scotlands succesfulde koncept ”Meet The Scots”. I begge disse kampagner kan seerne netop udforske turistdestinationerne igennem de lokales øjne.

”Når vi er på ferie, er vi nysgerrige på de lokale og deres liv. Mødet med de lokale er tit en af de oplevelser, vi husker bedst bagefter. Den nysgerrighed spiller vi på i de her nye film, og vi håber selvfølgelig, at det inspirerer potentielle gæster til at tage hertil. Det unikke ved Meet Us-filmene, er, at gæsterne kan ske at møde filmens medvirkende i virkeligheden, når de kommer hertil”, fortæller turistdirektør Lykke Nielsen Høj.

Tyske turister åbner 2. verdenskrig op for højskolelærer Steen Esbensen
I en af filmene tager højskolelærer og foredragsholder Steen Esbensen seerne med ned i bunkerne nær Søndervig. Han synes, at han selv får en masse af ud af mødet med turisterne under sine rundvisninger.  

”Det er et spændende arbejde, fordi formidlingen af oplevelser og viden i bunker-anlæggene inspirerer mig til at søge efter ny viden om 2. verdenskrig. Samtidig er mødet med turisterne inspirerende, fordi de, med deres spørgsmål og kommentarer, giver mig nye synsvinkler på emnet.”, siger Steen Esbensen. 

Nyt markedsføringstiltag
Filmene skal bruges i Ringkøbing Fjord Turismes markedsføring overfor både danske og udenlandske gæster. Interesserede kan se alle filmene på hvidesande.dk og følge med på hvidesande.dks facebookside.  

Fakta om Meet Us
Meet Us er en del af projektet ”Oplevelsesudvikling ved Ringkøbing Fjord” der overordnet har fokus på at udvikle og synliggøre turismen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Projektet er finansieret af Grøn Vækst puljen, Region Midtjylland og Ringkøbing-Skjern Kommune. Projektet udføres af Ringkøbing Fjord Turisme.