Kvinde fisker i vestjysk put and tak

Put & Take fiskeri i Vestjylland

Foto: Tobias Park / Sarah Rønholt

Tag hele familien med på dit næste store fiskeeventyr til en af vores mange put & take søer. Her kan både nybegyndere og garvede fiskere i alle aldre, få en god oplevelse. 

Der er mange som kan nikke genkendende til, at har man først oplevet at få en stor ørred på krogen, så er man hooked! Er du en af dem, som drømmer om at tage på fisketur, men ved ikke helt hvor du skal starte, så bør du læse med her. I det vestlige Jylland er der nemlig et utal af Put and Take søer der bare venter på at blive udforsket. Hvis hele familien har ledt efter en sjov aktivitet hvor alle kan være med, så er et besøg til en af disse søer en oplagt mulighed.

Fiskeri springer

 

I Danmark har vi en lang tradition for Put and Take fiskeri, det skyldes blandt andet, at det er den lettest tilgængelige form for fiskeri og alle kan være med. Søerne er oftest familie - og handicapvenlige, og med jævnlige udsætninger af ofte flere hundrede kilo ørreder af gangen, så er forudsætningerne for fangst rigtig gode. Den mest almindeligt udsatte ørred er regnbueørreden, det er en flot fisk som kan kendes på det lilla skær den har på kinden og ned langs siden. Regnbueørreden smager godt, kæmper bravt når man får den på krogen og så kan den fanges på et utal af metoder. Dette gør at denne form for fiskeri kan appellere til alle og enhver, om man er nybegynder eller en garvet fisker, så er der fine og sjove oplevelser at finde ude ved put and take søerne.

Kvinde går ved put and take sø

Foto:Tobias Park / Sarah Rønholt

Put and take fiskeri kan dyrkes året rundt og alt afhængig af, hvornår på året du vælger at tage afsted, har naturen noget at byde på. Ved put and take søerne er der altid borde og bænke, hvor man kan sidde imens man fisker, når man holder pauser eller hvis man blot er med for hyggens skyld.

Find en put & take sø her: