Hvide Sande TV Serien - Houvig Fæstningen

Hokus pokus: Vi har brug for en flok sultne havmåger og et flyfrit luftrum

Foto: Astrid Dalum

Kan man på et øjeblik flytte en eskadrille jagerfly på øvelse? Eller skaffe 50 skrigende havmåger i en ruf? Nå ja – og hvor sidder så lige afbryderknappen til de snurrende vindmøller på nordstranden?

Det var blandt de både sjove men også udfordrende opgaver, Esben Thomey fra Hvide Sande måtte løse for Deluca Film undervejs i optagelserne.

Som indfødt og tidligerer ejer af en fiskebutik i byen, blev han hurtigt Location Manager med ansvar for at finde de rigtige locations og løse mange «umulige» opgaver – ofte i sidste øjeblik.

Hvide Sande TV Serien - Esben Thomey

Foto:VisitVesterhavet

Produktionsholdet havde blandt andet brug for en mennesketom strand og valgte den smukke Sydstrand i Hvide Sande. En meget populær strand, der for år tilbage blev kåret til Danmarks bedste badestrand og som under sommeren optagelser 2020 var totalt fyldt med gæster. Så vi søgte i stedet til stranden nord for byen under den midterste vindmølle, husker Esben Thomey.

Her etablerer Thomas i filmen Café Havets Perle med en container og bar lånt hos Skanderborg Festival.

På et tidspunkt larmede vindmøllen for meget og generer lydoptagelserne. Esben Thomey ringede derfor til sin kollega Casper, der fem minutter senere fik stoppet rotationen.

Det blev de alligevel ret imponeret over, forklarer Esben.

Hvide Sande TV Serien - "strandcafeen"

Foto:Astrid Dalum

Men det var kun begyndelsen, for senere samme dag afholdt en gruppe F16 jagerfly øvelse over Vesterhavet. Ved hjælp af Casper fik Esben med velvillig hjælp fra Flyvevåbnet flyttet øveområdet væk fra Hvide Sande og optagelserne kunne fortsætte.

Det tog også kegler, husker han og fortsætter med et smil:

I en senere optagelse på havet blev der brug for en flok skrigende måger, så jeg hentede en masse fiskeaffald fra butikken og lokkede mågerne til. Det endte dog lidt sjovt, for scenen måtte tages om fem gange og mågerne var derfor blevet mætte og dovne. Kun de allerbedste stykker torskefilet kunne lokke dem på vingerne igen til de sidste alleroptagelser. Og så blev klippet i filmen på bare tre sekunder.