Hund på havnen

Destinationen er et hundevenligt område

Foto: VisitVesterhavet

Tag gerne hunden med på din ferie til Vesterhavet. Her kan du tage din firbenede ven med ned til stranden eller en tur i hundeskoven

Kan hunden komme med på ferie, eller skal den i hundepension i en uge eller to? Nej, ikke nødvendigvis. Et feriehus ved Vesterhavet er en rigtig fin løsning for alle parter.

Hundevenlige feriehuse

Mulighederne for at leje et feriehus eller hotelværelse, hvor hunden er velkommen, er gode, så tag endelig hunden med. Tjek dog for en sikkerheds skyld, om den må være i det hus, I har kig på.  Derfra kan hunden flytte med ind, måske med sin egen kurv og føle sig hjemme sammen med familien. Og ingen har grund til dårlig samvittighed. Vesterhavet byder nemlig på masser af muligheder for lange gåture og sjove oplevelser i det fri for både hund og ejer.

Slip hundene fri på stranden

De brede, hvide sandstrande er skønne tumlepladser. I vinterhalvåret fra 1. oktober til 31. marts behøver hunden ikke at være i snor på stranden, når blot du er sikker på, at du kan kalde den til dig. Der kan dog være visse strande, hvor hunde altid skal være i snor – og også enkelte områder, hvor der af hensyn til sårbar flora og fauna slet ikke må komme hunde. Læg derfor mærke til skiltning på stedet. 

Gode råd og regler for hundeejere

Nogle børn og voksne er bange for hunde, så selvom du ved, at din hund bare gerne vil hilse på og snuse lidt, skal du huske at være opmærksom på, om de andre feriegæster har lyst til at hilse på den. Vis hensyn, så alle kan færdes trygt overalt. En anden ting, du som hundeejer skal huske, er at samle hundens efterladenskaber op i en plasticpose og smide det i en skraldespand.