Gå til indhold

Vesterhavskøkkenet

– smagen starter i naturen

Sild ved Hvide Sande
Mad lækker gastro serveret på stentøjstallerken med blomster

Smag på Vesterhavet

Foto:Visit Vesterhavet&Flemming Gernyx

I det moderne Vesterhavskøkken, holder restauranter og producenter fast i de oprindelige råvarer og lader sig samtidig inspirere af køkkener fra resten af verden. Smag på det moderne Vesterhavskøkken, når du spiser på vores lokale restauranter eller besøger vores lokale producenter. Vesterhavskøkkenet er rig på gastronomi, hvor vores køkkenchefer sætter lokale råvarer på menukortet og samtidig henter inspiration udefra, der sætter et moderne internationalt præg retterne. Du kan også finde cafeer med familievenlige måltider og kroer med stolte traditionelle danske retter.

Du må gerne sanke i Vestjyllands natur

Det vil sige at du kan samle og plukke spiselige planter, bær og svampe til eget forbrug, dog ikke mere end hvad der kan være i en bærepose. I de offentlige skove må du sanke overalt i skoven. I private skove, må du kun sanke det du kan nå fra sti og vej. Ellers skal du spørge ejeren om lov.

Ta’ hensyn til naturen og dyrene, når du sanker i Vestjylland. God sanketur!

Mand står og taler foran publikun
Flemming Gernyx

Vestjyske fødevarefestivaler & events

I løbet af året kan du opleve de lokale specialiteter når der afholdes festivaler og andre spændende event, hvor Vestjyske specialiteter, spiritus og drikkevare er omdrejningspunktet. I kan udforske eventkalenderen her.

Vesterhavskøkkenet logo

 

Ledte du efter?

Vej ud af vesterhavet
Vesterhavskøkkenets historie
Tilbedredning af en ret på Henne Kirkeby Kro
Michelin restauranter
Servering af Moules frites hos Cafe Stranden i Henne
Familierestauranter
Simpelt anretning
Fine Dining restauranter
Kaffe tilbredt på Twenty Twenty Coffee
Cafeer & barer
Servering med stegt flæsk med persillesovs
Kroer & klassisk dansk mad
Lækker ost fra Vestkystens Gårdbutik
Vestjyske specialiteter & drikkevarer
Tag ud på sanketur og find/pluk svampe
Tag på sanketur

Social Media: