Saml sten på stranden

Saml sten på stranden

Foto: VisitVesterhavet

Det er svært at komme hjem fra stranden uden at have lommer, der er fyldte af glatte, mangefarvede og fine sten.

Når efteråret sætter ind, skyller Vesterhavet tonsvis af flotte sten op på strandene i Hvide Sande-området. Poleret af brændingen er mange af dem flade og glatte. De er rundet og hærdet af mange år i selskab med havets voldsomme kræfter. Så tag børnene i hånden og gå på udkig efter strandens små skatte. 

Smut hjem med stenene

Smutsten er der masser af ved strandene i Søndervig og Hvide Sande. Men hvorfor ikke fylde lommerne, smutte hjem i feriehuset og være kreative sammen? Finde tusser og pensler frem og udsmykke stenene i flotte farver. Strandstenene kommer i mange forskellige former og farver, og nogle gange ligner de noget bestemt. En sol, et ansigt eller måske et dyr. Prøv for eksempel at male en fin, rød mariehøne til vindueskarmen på børneværelset. Eller lav små stenfigurer ved at klistre sten ovenpå hinanden og male ansigter på.

Skatte flyder op på stranden

Det er langtfra kun sten, I finder på strandene ved Vesterhavet. Muslingeskaller og drivtømmer skyller hyppigt op på land. Og er I rigtig heldige, ligger der et stykke gyldent rav og venter på jer i strandkanten. Det kan laves om til en flot halskæde eller en amulet. Mulighederne er mange, så på med hue og halstørklæde og kom ned til det dragende Vesterhav.