Fiskeri på havet

Fiskeri i Vesterhavet

Foto: Andres Jensen

Hele året rundt kan du fange torsk ved vestkysten, forår og efterår står silden i stimer og i sommermånederne trækker makrellerne ind mod land.

Da kan du opleve et vanvittigt fiskeri efter de danske mini-tun. Vil du på et rigtigt fiskeeventyr, kan du på de længere ture fange langer, store sej, glubske havtasker og bidske sildehajer. Vestkysten byder også på skrubber, rødspætter, pighvar og havbars. Med kuttere kan du komme på fisketure, der varer fra nogle få timer til flere dage. 

Fiskeri fra kysten

Langs hele kysten findes dybe render, særlige bundforhold og stærke strømme, hvor fiskene holder til. Er du heldig at finde stedet, kan du opleve noget af Danmarks bedste strandfiskeri. Flere fiskere oplever dage, hvor de fanger over 40 fladfisk på få timer. Fiskeriet kan ske med surfcastingudstyr eller almindelig fiskestang. Høj- og lavvande har en stor indvirkning på fiskeriet.

Fiskeri fra molen

Molen i Hvide Sande trækker mange fiskearter til. Makreller, torsk, fladfisk, hornfisk og multer er nogle af de fiskearter, som holder til her. Med de nybyggede moler har lystfiskere mulighed for at fiske på dybere vand end tidligere. Vejret og sæsonen har stor indflydelse på molefiskeriet, så det er en god idé at forhøre sig i de lokale grejbutikker, inden man prøver lykken på molen. Vær altid opmærksom, når du færdes på molen - stenene kan være glatte.

At fiske i havnens område kræver et havne-fiskekort fra 13 år -  det købes ved Kott Fritid, Lystfiskeren og Fiskeriets Hus. Havnekortet giver mulighed for at benytte Sportsfiskecentret med renseplads, is til fangsten, spiseplads og toilet.

Statens fisketegn

For at fiske i Vesterhavet skal man have statens fisketegn (hvis lystfiskeren er mellem 18 - 65 år). Fisketegnet kan købes ved Kott Fritid, Lystfiskeren, Fiskeriets Hus og på www.fisketegn.dk.