Madmanifest sikrer nye spiseoplevelser
Manifest danner grundlag for nyt mad-fællesskab blandt foreløbigt fem spisesteder i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Lokale spisesteder har gennem flere år serveret madoplevelser af lokale råvarer. Men nu har fem spisesteder tilføjet et ekstra krydderi til de lokale retter.
De fem spisesteder er Restaurant Sandgaarden, Kommandobroen by Grantland, Hotel Skjern, Westergaards Hotel og Hotel Fjordgaarden. De har dannet netværket Gastro Vest og nu også skrevet netværkets forpligtende retningslinjer ned.
Retningslinjerne er det manifest, som nu hænger på væggen hos de foreløbig fem spisesteder.
- Vi vil vise, at vi mener det, når vi siger, at vi vil arbejde for at højne den lokale gastronomi. Derfor hænger vi vores manifest op, så alle kan se, hvad vi har forpligtet os til, siger Lars Pinholt, Restaurant Sandgaarden, da han er færdig med at montere det flotte messingskilt.
Kvalitet og samarbejde
Manifestet består af 11 sætninger. Nogle af dem lyder:
- Vi arbejder tæt sammen med lokale producenter og leverandører af kvalitetsråvarer.
- Vi skaber gastronomiske tiltag og events ved at samarbejde på tværs af vores køkkener.
- Vi gør Vestjylland til et gastronomisk rejsemål.
Gastro Vest har allerede været på besøg hos lokale leverandører for at tale om, hvordan måltiderne i restauranterne bliver endnu mere lokale og bæredygtige – og med manifestet lægger Gastro Vest op til nye samarbejder og events i 2020.
- Vi har allerede flere ideer i støbeskeen, så man kan godt begynde at glæde sig, siger Brian Madsen, Hotel Fjordgaarden, uden at løfte sløret for meget.
Gode spiseoplevelser har de senere år fået større og større betydning for danskerne og de udenlandske gæster, der i stadig højere grad prioriterer gastronomiske oplevelser på deres ferier og weekends.
- Når vi slår mere på tromme for de lokale spisesteder, vil endnu flere også få øjnene op for, at her er noget at komme efter hele året rundt, tilføjer Bent Graakjær, Westergaards Hotel.
Grundlag for vækst
Da netværket i foråret så dagens lys, var der enighed om formålet: ’Gastro Vest skal styrke kendskabet til gastronomien og danne grundlaget for vækst hos de involverede virksomheder og for områdets restauranter og fødevareleverandør som helhed.’
Ringkøbing Fjord Turisme driver ikke restaurant, men er alligevel en aktiv partner i madfællesskabet:
- Vi kan se, at det gavner hele området, når spisestederne trækker gæster til. Restaurantgæsterne skal ofte overnatte her og tager også ud og oplever området – det vil vi gerne være med til at bakke op om, siger Søren Lydig Kristensen, direktør Ringkøbing Fjord Turisme.
Gastro Vest består af:
Restaurant Sandgaarden, Søndervig
Kommandobroen by Grantland, Hvide Sande
Hotel Fjordgaarden, Ringkøbing
Hotel Skjern, Skjern
Westergaards Hotel, Videbæk
Ringkøbing Fjord Turisme
Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd
Gastro Vest manifest
Med afsæt i den vestjyske natur og lokale råvarer vil vi inspirere til gode madoplevelser
Vi arbejder tæt sammen med lokale producenter og leverandører af kvalitetsråvarer
Vi bruger bæredygtige råvarer fra enge, hav og jord
Råvarerne tilberedes med faglig viden, stolthed og passion
Vores råvarer er af højeste kvalitet, lokale som importerede
Vi er i bevægelse og udvikler nye gæsteoplevelser med lokal autencitet
Vi skaber gastronomiske tiltag og events ved at samarbejde på tværs af vores køkkener
Vi er gæstfri og leverer en hjertelig og nærværende service
Vi skaber lokale fristelser, som samler mennesker hele året
Vi gør Vestjylland til et gastronomisk rejsemål
Vi viser vejen og udbreder den gode historie
Foto:Presse