De tre vindmøller i Hvide sande

Gå en grønnere fremtid i møde med tilskud fra SMV: Grøn

Foto: Visitvesterhavet

I dag åbnes der for ansøgning til SMV:Grøn. Med en voucher fra SMV:Grøn kan din virksomhed gå en grønnere fremtid i møde - både hvis din virksomhed er nybegynder, eller hvis din virksomhed allerede arbejder med den grønne omstilling.

Voucher 1 er for nybegyndere inden for grøn omstilling. Her kan du søge om at få 50.000kr. i støtte til at videreudvikle din grønne idé med enten et rådgivningsforløb eller en investering. Som supplement til dit rådgivningsforløb eller investering kan du få støtte til kompetenceudvikling til en værdi af 40.000 kr.

Voucher 2 er for erfarne inden for grøn omstilling. Her kan du søge om at få 150.000kr. i støtte til at videreudvikle din grønne plan. Tilskuddet sikrer dig støtte til at videreudvikle din grønne plan med enten et rådgivningsforløb eller en investering. Som supplement til dit rådgivningsforløb eller investering kan du få støtte til kompetenceudvikling til en værdi af 60.000 kr.

Har du spørgsmål til SMV:Grøn kan du kontakte virksomhedskonsulent Lotte Kirkegaard her.  

6 cirkulære forretningsmodeller, du bør kende til

Grøn omstilling og cirkulær økonomi er ikke blot en god sag, men også en god forretning – og i fremtiden måske endda en nødvendighed, hvis din virksomhed skal klare sig i markedet.

Forbrugere og kunder stiller nemlig i stigende grad krav til bæredygtige løsninger og prioriterer virksomheder med grønne profiler. Er du en af dem, der går forrest, kan du altså opnå en betydelig konkurrencefordel for din virksomhed.

Der findes grundlæggende seks forskellige typer af cirkulære forretningsmodeller. Det handler primært om at optimere på processer, forlænge levetiden på produkter samt minimere behovet for nye produkter gennem f.eks. returordninger og servicetilbud.

Bliv klogere på de 6 cirkulære forretningsmodeller her

Bæredygtige bordplader tiltrækker nye kunder hos Horn Bordplader

Svanemærkede bordplader i bl.a. egetræ, linoleum og laminat produceres med omhu og omtanke for miljø og bæredygtighed hos Horn Bordplader i Aulum ved Herning.

For seks år siden valgte virksomheden at satse på at fremstille verdens mest bæredygtige bordplader. Det har siden været virksomhedens DNA og er dokumenteret ved en stribe miljø-certificeringer.

Alene i 2020 har Horn Bordplader kørt fire projekter, der er delvist finansieret af erhvervshuset bl. a. digitalisering og udvikling af virksomhedens kommunikation. Og medfinansieringen er vigtig for direktøren, som sikrer virksomhedens konkurrencekraft ved at digitalisere og optimere.

Få hele historien her   

Indhold i denne artikel er udarbejdet af Erhvervshus Midtjylland. 

Netværksmøderne er støttet af: