Nyd Vesterhavet med et ophold på Henne Strand Camping

Analyse: Sådan rejser og oplever danskerne

Foto: Henne Strand Camping

Konkurrencen om gæsters tid er stigende, og der kommer hele tiden nye muligheder og tilbud, og som oplevelsesaktør er det vigtigt at være relevant.

Konkurrencen om gæsters tid er stigende, og der kommer hele tiden nye muligheder og tilbud, og som oplevelsesaktør er det vigtigt at være relevant. Hvis du ikke ved, hvad du vil være for hvem, er risikoen for at blive irrelevant stor. Derfor har Destination Vesterhavet fået udarbejdet en særkørsel, der skal give et unikt indblik i danskernes ferie- og oplevelsesmønstre. Særkørslen skal hjælpe turismeaktører i destinationen til at skabe overblik over og prioritere indsatser i forhold til forskellige målgrupper på det danske marked – blandt andet til markedsføring og udvikling. 

Analysen er foretaget Marts 2023, og det er Epinion – i samarbejde med Dansk Industri, Top Attraktioner og Midtjysk Kulturakademi/Region Midtjylland, der står bag den. 

Vigtige pointer fra undersøgelsen 

  • Danskernes kendskab til Destination Vesterhavet er det højeste sammenlignet med de andre destinationer i Danmark. 47% har besøgt området på en ferie og 25% har en god fornemmelse af, hvad man kan se og opleve i området mens 19% kun kender en smule til området.  
  • 88% af danskerne forbinder destinationen ”Opleve naturen” (strand, havet, skoven, outdoor aktiviteter), 58% forbinder området med ”Ro og afslapning”, mens 25% med ”Mad og Gastronomi (Gårdbutikker, spisesteder mv.)”
  • Naturoplevelser (f.eks. nationalparker, bådture, stranden og skoven) fylder en stor del for 59% af de danske feriegæster, mens ”Afslappende aktiviteter (f.eks. ligge på stranden, spa og wellness, at læse bøger)” fylder en stor del for 47% og ”Lokale oplevelser (f.eks. lokal kultur og atmosfære, lokale markeder)” 33% for de danske feriegæster.
  • De danske feriegæster, der besøger Vesterhavet, kommer primært fra Aarhus og Aalborg. 

Om undersøgelsen

Siden 2015 har Epinion udarbejdet rejseanalysen ”Sådan Rejser Danskerne”, der kontinuerligt har taget temperaturen på udviklingen i danskernes ferierejseadfærd i ind- og udland. 3.000 danskere er hvert år blevet interviewet og giver et indblik i ca. 5.000 rejser.

Som ad on til denne analyse har Epinion i samarbejde med Dansk Industri, Top Attraktioner og Midtjysk Kulturakademi/Region Midtjylland udviklet et målgruppeværktøj, der hjælper oplevelsesaktører med at skabe overblik og prioritere indsatser i forhold til forskellige målgrupper på det danske marked.

Epinion har til Destination Vesterhavet udarbejdet en destinationsspecifik særkørsel over ”Sådan Rejser Danskerne” og ”Sådan Oplever Danskerne”. Særkørslen giver viden om 258 danskeres ferier inden for Destination Vesterhavet. Derudover har 1.500 danskere svaret på deres kendskab til og opfattelse af destinationen – uagtet om de har besøgt den eller ej. 

Projektet er finansieret af:  

Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseVarde Kommune

Ringkøbing-Skjern Kommune

Målgruppeværktøjet “Sådan oplever danskerne” er udarbejdet af Dansk Industri, Top Attraktioner og Midtjysk Kulturakademi/Region Midtjylland. Værktøjet er gratis for medlemmer af Dansk Industri. For ikke-medlemmer koster det 1.500 kr. Læs mere.