Put and take fiskeskø

5 gode råd til put & take fiskeri på ferien

Foto: Tobias Park / Sarah Rønholt

Der er mange put & take søer ved Vesterhavet. Her får du 5 god råd til hvordan, du får den bedste oplevelse, og måske også får noget på krogen!

1. Trods vejrudsigten. Selvom det ser truende ud, for det oftest bringer de smukkeste vejrfænomener med sig. Derudover kan det for fiskeriet være rigtig gode forudsætninger, at vejret det er skiftende.
 

2. Tjek fiskesøens hjemmeside for udsætning af fisk, de skriver ofte hvornår der sidst har været udsætninger, det bedste tidspunkt er oftest 2-3 dage efter en udsætning, der er ørrederne typisk lettest at fange.

Fisk i put and take fanget

Foto:Tobias Park / Sarah Rønholt

3. Hygge! Når man tilbringer en hel dag udendøre så er det vigtigt at man har forberedt sig lidt hjemmefra. En termokande med te, kakao eller kaffe samt en madpakke og lidt snacks er et minimum. Man kan også tage grill med hvis man har lyst til at gøre lidt mere ud af det, det er kun fantasien der sætter grænser!

4. God beklædning. Der er ikke noget værre end at få våde fødder efter 5 minutter. Så godt vandtæt fodtøj er et must, varmt termotøj, hvis man skal trodse kulden, samt en regnjakke. Hav altid et sæt ekstra tøj med. Hvis man er klædt godt på så er ustadigt vejr noget af det smukkeste at være ude i.

5. Tålmodighed er vigtig at væbne sig med, når man fisker. Tit og ofte vil der være stille perioder i løbet af en fiskedag. Der kan være lange perioder hvor fiskene simpelhen bare er  umulige at få til at bide på, men lige pludselig så sker der noget, det kan være en lille temperaturstigning, ændring i lufttryk eller lys, som gør at ørrederne kommer i hug-humør, der er det vigtigt at være klar.

Kvinde fisker i vestjysk put and tak

Klar til at fiske?

Se alle vores Put & Take søer her

Foto: Tobias Park / Sarah Rønholt